joi, 25 aprilie, 2024

SCHIMBARE!Examenul auto: Sala valabila 1 an!

Distribuie:

Publicat:

Legea care reglementeaza obtinerea permiselor de conducere s-a modificat si vine cu vesti bune pentru cei care vor sa obtina permisul. Candidatii care nu reusesc sa treaca de proba practica la examenul auto nu vor mai trebui sa reia “sala”. Odata ce trec de proba teoretica, ei se pot inscrie la ” traseu” de mai multe ori, daca nu reusesc din prima. In prezent, pentru a obtine permisul, cei care sunt respinsi la proba practica trebuie sa dea din nou ambele probe. Modificarile apar intr-un act normativ publicat vineri in Monitorul Oficial. 

Noile reguli intra in vigoare incepand cu 5 octombie 2015; pana atunci daca pici traseul, dai sala din nou.

Probele teoretice pentru mai multe categorii se pot sustine in aceeasi zi, exceptand situatia in care obtinerea unei categorii este conditionata de detinerea prealabila a unei alte categorii. In acest caz, probele practice pot fi sustinute doar in zile diferite.

In ceea ce priveste proba practica, aceasta se poate sustine, dupa caz, pe traseu si/sau in poligon, dupa cum urmeaza:

    pentru vehiculele din categoria AM: in poligon;
    pentru vehiculele din categoriile A1, A2 si A: in poligon si pe traseu;
    pentru vehiculele din categoriile B1, B, BE, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE, Tr, Tb si Tv: pe traseu.

In cazul categoriilor A1, A2 si A, proba practica se sustine intai in poligon si apoi pe traseu, in aceeasi zi. Iar incepand cu data de 5 octombrie, candidatii promovati la proba practica in poligon care nu se prezinta in aceeasi zi la proba pe traseu vor fi programati pentru o noua proba practica.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img