joi, 28 martie, 2024

Schimbare istorica în Liga I!? Regula foarte importanta pe care FRF vrea s-o implementeze

Distribuie:

Publicat:

Prezent în studioul emisiunii ProSport Live, Alexandru Deaconu, vicepresedintele CCA, a dezvaluit ca exista sanse ca arbitrajul videosa fie implementat în fotbalul românesc.

Campionatul Mondial al Cluburilor (2016) si Cupa Confederatiilor (2017) au fost primele competitii importante în care arbitrii au avut la dispozitie proba video pentru a analiza fazele controversate, iar pasul urmator este introducerea regulii si în campionatele din Europa.

Printre competitiile în care s-ar putea utiliza proba video se numara si Liga 1, Alexandru Deaconu anuntând ca CCA a facut deja primele demersuri, urmând sa se discute daca regula va fi introdusa si în campionatul nostru: “Este o posibilitate! Îl avem în vedere, nu stiu daca va fi de la anul sau nu. În opinia mea, depinde si de televiziuni. Am vorbit cu Kyros Vassaras, participam la întâlniri, schimbam informatii, punem întrebari…Cu cât vom putea implementa acest sistem mai repede, cu atât mai bine.

Se foloseste acelasi sistem ca la televiziune, doar ca în încaperea în care ei se afla au posibilitatea tehnica de a controla reluarile. Ei doar solicita regizorului faza, le e pusa la dispozitie, apoi o revad din toate unghiurile. La Liga 1 nu ne putem plânge din punct de vedere al transmisiunilor. Obiectivul nu este zero greseli. Când s-a luat în considerare implementarea acestui sistem, principiul a fost sa nu mai apara greseli mari, evidente, clare. Cei care pot cere analiza fazelor sunt doar oficialii de joc. Arbitrul e cel care decide, pe baza informatiilor primite de la ceilalti oficiali, care-l informeaza ce s-a întâmplat”, a spus Deaconu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img