sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Schimbare la FACEBOOK. Vezi detalii

Distribuie:

Publicat:

Reteaua social media Facebook a anuntat, vineri, ca va permite publicarea imaginilor si continutului potential socant daca acesta prezinta un interes din punct de vedere informativ, relaxandu-si astfel regulamentul considerat de multe ori prea dur, informeaza AFP.

 ”Vom incepe sa permitem elementele pe care oamenii le gasesc de actualitate, semnificative sau importante pentru interesul public — chiar daca acestea ar putea incalca standardele noastre”, au declarat vicepresedintii Facebook Joel Kaplan si Justin Osofsky intr-un mesaj publicat pe blogul companiei.

Cei doi au explicat ca au lucrat alaturi de comunitatea si partenerii retelei sociale in vederea gasirii unei modalitati potrivite de a recalibra standardele legate de mesajele considerate prea ofensatoare pentru a fi publicate.

”Intentia noastra este de a permite mai multe fotografii si povesti care nu constituie un risc de siguranta sau care nu infatiseaza imagini cu minori sau cu alte persoane care nu doresc sa fie vazute”, au explicat Kaplan si Osofsky.

Facebook a devenit o importanta platforma pentru distribuirea stirilor si s-a confruntat cu numeroase critici pentru cenzurarea anumitor mesaje considerate ofensatoare, in ciuda valorii lor istorice si editoriale.

Compania cu sediul in California si-a cerut scuze, vineri, pentru eliminarea unui videoclip postat de un grup suedez, care avea drept scop constientizarea cancerului mamar, explicand ca a fost ”o eroare”. In videoclipul animat postat de grupul Cancerfonden, sanii femeilor sunt reprezentati prin cercuri roz, fiind totodata explicate metodele de detectare a umflaturilor suspecte. Imaginile au fost considerate “ofensatoare” de catre reteaua de socializare. Inainte ca Facebook sa revina asupra deciziei, Cancerfonden declarase intr-o scrisoare deschisa catre Facebook ca respectiva campanie “nu a fost menita sa ofenseze”

Facebook a provocat nemultumirea internautilor si luna trecuta, atunci cand a cenzurat celebra fotografie a fetitei pline de arsuri care fuge dupa un atac cu napalm in timpul razboiului din Vietnam, pe motiv ca prezenta nuditate.

Wall Street Journal a scris, vineri, ca unii dintre angajatii Facebook au facut lobby pentru a fi eliminate unele mesaje ale candidatului republican la presedintia SUA, Donald Trump, precum cele in care acesta sustine interzicerea imigrantilor musulmani. Insa, directorul executiv al Facebook, Mark Zuckerberg, a respins solicitarile pe motiv ca acest lucru ar insemna cenzurarea unui candidat politic.

Reteaua social media Facebook detine 1,7 miliarde de utilizatori in toata lumea.

AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img