News Flash:

Schimbare majora pentru milioane de romani! Pana in anul 2020 vom avea aceste dispozitive in case

12 Martie 2017
1303 Vizualizari | 0 Comentarii
Autoritatea Nationala de Reglementare in Energie (ANRE) propune instalarea de contoare inteligente pentru 30% dintre consumatorii de energie electrica pana in anul 2020, urmand ca, pana in anul 2026, toti utilizatorii sa beneficieze de sisteme inteligente de masurare a consumului, potrivit unui proiect de ordin, informeaza Agerpres.

"Planul national de implementare a SMI (sisteme de masurare inteligenta - n.r.) se deruleaza in doua etape, dupa cum urmeaza: etapa I a planului national de implementare a SMI cuprinde perioada 2017 - 2020; etapa a II-a a planului national de implementare a SMI cuprinde perioada 2021 - 2026", se arata in proiect.

De asemenea, pana in anul 2020, in fiecare zona de concesiune a serviciului de distributie a energiei electrice se vor instala contoare inteligente pentru cel putin 30% din numarul total de consumatori.

"Pentru elaborarea planurilor de implementare aferente etapei a II-a a planului national de implementare a SMI, OD (operatorii de distributie - n.r.) proiecteaza ritmul de implementare, astfel incat, la sfarsitul ultimului an de implementare, procentul consumatorilor integrati in SMI sa fie 100% din numarul total de consumatori", mai spun initiatorii actului normativ.

ANRE recunoaste in tarifele pentru serviciul de distributie a energiei electrice costul investitiilor, daca sunt respectate anumite prevederi.

Distribuitorii sunt obligati sa informeze consumatorii despre beneficiile sistemelor inteligente de masurare, precum si despre planul si calendarul de implementare a acestora.

Potrivit notei de prezentare a proiectului, firma de consultanta AT Kerney a realizat un studiu de fezabilitate pentru acest proiect, care a indicat "o valoare a venitului net actualizat pozitiva, conducand la concluzia ca implementarea contorizarii inteligente in sectorul energiei electrice are potentialul de a fi o investitie profitabila datorita beneficiilor provenind din reducerea pierderilor din retea si reducerea costurilor de exploatare, in anumite conditii si considerente".

smi anul 2020 contoare inteligente anre
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0992 (s) | 34 queries | Mysql time :0.045860 (s)