joi, 25 aprilie, 2024

SCHIMBARE pentru oamenii care primesc tichete de masa. Sunteti de acord?

Distribuie:

Publicat:

Mai multi angajati ai unor corporatii din Bucuresti au declarat pentru DC News ca in locul bonurilor de masa din hartie au primit carduri, adica tichete de masa electronice. De mentionat ca unii oameni au primit chiar de anul trecut aceste formate.

Acestia s-au plans ca noile bonuri nu se pot folosi chiar la orice magazin pentru ca, in comparatie cu formatul clasic, utilizarea acestui format va fi posibila doar in unitatile comerciale dotate cu POS. Mai mult decat atat, se pare ca desi cardurile nu sunt obligatorii, in unele cazuri, angajatii nu sunt intrebati daca vor sa treaca la bonurile “pe stil nou”.

Tichetul de masa electronic este un card special dedicat alocatiei individuale de hrana a angajatilor. Este un card diferit de cardul de salariu sau de orice card bancar pentru ca nu are un cont asociat si nu are functia de retragere de numerar. Legea permite angajatilor sa refuze tichetele pe suport electronic, chiar daca angajatorul le ofera aceasta alternativa.

Totusi, desi aceste carduri nu sunt agreate de toata lumea, trebuie spus ca prin utilizarea lor, oamenii evita pierderea sau deteriorarea bonurilor de masa. De asemenea, in caz de pierdere sau furt, beneficiarii au posibilitatea blocarii cardului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img