joi, 28 martie, 2024

Schimbari in alimentatia ta pe care sa le faci dupa varsta de 30 de ani

Distribuie:

Publicat:

Pe masura ce ritmul metabolismului scade, depozitarea excesului de calorii sub forma de grasime creste. Prin urmare, trebuie sa-ti schimbi obiceiurile alimentare. Iata cateva schimbari pe care ar trebui sa le faci:
Alege cu grija alimentele
Tranzitia catre o alimentatie “curata” este esentiala pentru sanatatea si frumusetea ta dupa varsta de 30 de ani. Este necesar sa te gandesti cu atentie la alegerile pe care le faci si sa optezi de fiecare data pentru alimente nutritive, cat mai putin procesate. De fiecare data cand ai in fata un produs alimentar, trebuie sa-ti pui intrebarea “acest aliment imi ofera nutrienti?”. De cele mai multe ori mancam ceea ce ne place, fara sa ne gandim la valorile nutritive, caloriile sau aditivii continuti de alimentul respectiv. Alege produse cat mai putin procesate si consuma cat mai des fructe, legume, verdeturi, nuci sau seminte.
Gateste
Este foarte important sa stii sa-ti prepari singura mancarea. Nu doar ca vei economisi bani, dar este si singura metoda prin care vei sti  exact ce ai in farfurie. Alimentele semipreparate, cele de tip fast food si chiar si cele din restaurante contin aditivi precum potentiatori de aroma, conservanti, coloranti sau prea multa sare. Numai cand iti gatesti tu poti fi sigura ca ceea ce ai in farfurie nu iti poate afecta sanatatea si silueta.
Transforma fiecare masa intr-un ritual
Nu-i asa ca iti trebuie ceva timp ca sa-ti amintesti ce ai mancat ieri? Pentru ca suntem in permanenta miscare si mereu in graba, de obicei mesele noastre sunt rapide, pe fuga. Mancam in masina, pe strada, la birou sau in fata televizorului. Atunci cand nu consideri mesele din timpul zilei momente importante, in care sa savurezi ceea ce mananci, sa te bucuri de gust si de placerea de a manca, de obicei nu constientizezi nici ceea ce mananci sau cat mananci.
Transforma fiecare masa intr-un moment deosebit, in care sa te bucuri de placerea de a manca. in acest fel vei fi mult mai atenta la ceea ce consumi, dar si la cantitati.
Renunta la zahar
Cel mai important pas pe care poti sa-l faci pentru sanatatea ta dupa varsta de 30 de ani este acela de a taia semnificativ din consumul de zahar. incearca sa te apropii cat mai mult de un consum de zahar zero, iar pasii esentiali sunt renuntarea la dulciuri, la bauturile carbogazoase sau la cafeaua indulcita.
Consuma alcool cu moderatie
Daca la varsta de 20 de ani organismul tolereaza destul de usor episoadele marcate de un consum ceva mai ridicat de alcool, asa cum se intampla dupa noptile lungi de petreceri, dupa varsta de 30 de ani acest lucru se schimba. Organismul are tendinta de a dezvolta o rezistenta la insulina, ficatul acumuleaza grasimile si cresc semnificativ riscurile de a dezvolta afectiuni hepatice, dar si diabet. Zaharul si alcoolul provoaca in organism modificari care afecteaza hormonii, inclusiv productia de insulina.
Bea apa cu regularitate
Cu siguranta stii de foarte mult timp ca este esential sa-ti mentii organismul hidratat si ca trebuie sa bei doi litri de apa pe zi. Cu toate acestea, probabil ca nu reusesti, desi deshidratarea constanta impiedica buna functionare a organismului, provocand stari de oboseala si crestere in greutate,  afectandu-ti in acelasi timp si frumusetea. Atunci cand corpul tau nu beneficiaza de suficiente lichide de-a lungul zilei, rata metabolismului este afectata, iar arderea grasimilor este incetinita. Daca organismul este suficient hidratat, rata arderii caloriilor poate creste pana la 30%, potrivit specialistilor citati byrdie.co.uk. iti este mai usor sa monitorizezi cata apa bei daca pastrezi mereu o sticla cu gradatie langa tine. Vei putea sti astfel cata apa ai baut si cat ar mai trebui sa bei pana la finalul zilei.
sursa: eva.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img