joi, 25 aprilie, 2024

Scleroza multiplă, boala care poate fi greu de diagnosticat: Simptomele la care să fii atent

Distribuie:

Publicat:

Cunoscută şi sub denumirea de „boala cu 1.000 de feţe“, scleroza multiplă este una dintre afecţiunile care ajung să schimbe în totalitate viaţa bolnavului. Pentru că o parte dintre simptomele bolii pot trece uşor neobservate, important este să le cunoşti şi să mergi la medic din timp.

Încadrată de specialişti în categoria bolilor rare, scleroza multiplă afectează aproape 2,1 milioane de oameni la nivel mondial şi aproape 10.000 de români, conform datelor furnizate de Societatea de Scleroză Multiplă din România. Boală neurologică cronică, scleroza multiplă (SM) afectează sistemul nervos central.

Măduva spinării, nervii ochilor, dar şi creierul sunt conectate între ele prin nişte fibre nervoase şi nervi, iar când învelişul acestora (cunoscut ca teacă de mielină) începe să se inflameze şi să se deterioreze, atunci impulsurile nervoase care se transmit între ele se întrerup. „Scleroza este de aproape două ori mai des diagnosticată la femei, iar vârsta medie la care ea apare este de 30 de ani“, spune Virgil Bogdan Rotaru, medic specialist neurologie, potrivit clicksanatate.ro.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img