News Flash:

Scoala din Padureni, modernizata la standarde inalte. Multi elevi ar dori sa aiba asemenea conditii-FOTO

20 Septembrie 2015
3482 Vizualizari | 1 Comentarii
Elevii dintr-o comuna din Vaslui invata, de anul acesta, in conditii mai bune decat cei de la oras. Scoala, proaspat renovata, are sali de clasa moderne, laboratoare de informatica si teren de sport cu nocturna. Cladirea a fost reabilitata cu bani de la Ministerul Educatiei, insa primarul nu s-a multumit cu atat. A vrut ca si gradinita sa aiba aceleasi conditii, asa ca a facut un credit la banca pentru construi o noua gradinita ultra moderna, desfasurata atat la un parter, cat si la un etaj superior, unitatea avand o capacitate de 80 de copii.


Cei aproape 200 de elevi din comuna Padureni au avut parte de o mare surpriza in prima zi de scoala. Au mobilier nou, bai in interior si un sistem nou de incalzire. Salile de clase sunt curate si aranjate, iar noua scoala din comuna vasluiana Padureni este mai curata si mai moderna ca alte scoli din municipiul Husi.

Laboratorul de informatica, sala de gimnastica si terenul de sport cu nocturna completeaza dotarile la standardele europene pe care primaria s-a ambitionat sa le aiba si copiii de la tara.

 „Este foarte frumoasa fata de cum era in anii anteriori si e primitoare. E mai bine fiindca avem aici sa ne punem cartile, sa nu le mai tinem toate pe masa”, spune o eleva. Alaturi de copii, parintii si cadrele didactice se bucura de conditiile in care vor invata de acum elevii, dar si prescolarii. Asta pentru ca si gradinita a fost renovata, dar din bugetul local. „Toaleta, frumos. A facut bai. Inainte se duceau, saracii in curte, pe zapada”, spune mama unui copil care invata la scoala din comuna vasluiana. „A trebuit o buna chibzuinta in ceea ce priveste cheltuirea banului public. Am facut un imprumut la una dintre bancile romanesti. Am cheltuit si noi 280.000 de lei din bugetul de anul asta”, a declarant primarul Temistocle Diaconu,primarul al comunei Padureni.

Pentru ca dotarile la standardele europene sa fie gata pana la intoarcerea elevilor, angajatii scolii, parintii, cadrele didactice din zona au muncit zi si noapte pentru ca unitatea sa poate fi functionala chiar la inceputul anului scolar.

„Am muncit cot la cot cu oamenii de serviciu, oamenii de la primarie. Am stat la scoala si am vegheat chiar 12 ore pe zi”, a spus Catalina Ciulei, directorul scolii Gimnaziale Padureni.

 In total, noua gradinita din comuna vasluiana Padureni a costat 780.000 de lei.

Galerie Foto

12033261_10203500875641905_428045096_n
omuna padureni
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1294 (s) | 34 queries | Mysql time :0.046794 (s)