joi, 18 aprilie, 2024

Scoala parca se transforma in spital la Oradea: echipamente de protectie sanitara instalate in unitatile de invatamant

Distribuie:

Publicat:

Primăria Oradea vrea să cumpere echipamente de protecție pentru elevii și profesorii de la școlile din oraș. Valoarea totală a proiectului este de 2,8 milioane de euro, iar achizițiile ar putea fi făcute cu fonduri europene. Primarul orașului Oradea, Florin Birta, a anunțat că a început demersurile pentru achiziționarea de echipamente pentru elevi și profesori, informează Mediafax.

Potrivit municipalității, toate școlile și grădinițele din Oradea vor fi dotate cu următoarele echipamente: „aparat pentru dezinfecția și sterilizarea aerului din sala de clasă, termometru digital de scanare la distanță a temperaturii corporale amplasat la fiecare intrare și ieșire din unitate conform fluxului de circulație specific, dozatoare cu dezinfectant de mâini amplasate pe coridoarele de trecere și la intrarea în clădire, baterii lavoar dotate cu senzor, care să nu necesite atingere, pentru toate grupurile sanitare din fiecare școală, dozatoare cu săpun lichid de mâini prevăzute de asemenea cu senzori, dispenser rolă cu prosop textil sterilizabil în fiecare grup sanitar, dar și alte materiale de dezinfecție necesare pentru sălile de clasă”.

Cel mai important echipament este aparatul destinat dezinfecției și sterilizării aerului din sala de clasă. Numărul de lămpi pentru fiecare clasă va fi calculat în funcție de suprafața acesteia.

„Semnarea contractului de finanțare este estimată pentru luna martie 2021, însă achiziția echipamentelor va fi începută de luna viitoare, pe baza unei clauze suspensive, urmând ca într-un termen cât mai scurt, undeva în aprilie – mai să avem semnat contractul de achiziție și să putem începe dotarea școlilor din Oradea. Trebuie să avem în vedere că acest virus nu va dispărea de pe o zi pe alta, astfel încât pentru perioada cât mai rămâne din acest an școlar, dar și pentru anul viitor, siguranța preșcolarilor, elevilor și profesorilor din Oradea să fie asigurată și aceștia să poată merge la școală în condiții optime”, a declarat primarul Florin Birta.

Valoarea totală a proiectului este de 2,8 milioane de euro.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img