vineri, 29 martie, 2024

Scoateti-va palaria in fata acestei mame din Iasi! Are 28 de ani, un baietel si sufera de HIV. Povestea ei te copleseste si iti va umple ochii de lacrimi

Distribuie:

Publicat:

 A fost abandonata de parinti si crescuta intr-un centru de plasament • Spitalele cu o igiena precara i-au distrus viata • S-a despartit de un barbat care nu o respecta si care i-a lasat un baietel

• Suferinta a coplesit-o pe aceasta mama singura, la doar 28 de ani

Andreea G. a crescut intr-un centru de plasament pana la 12 ani. De la acea varsta a ajuns in grija unui asistent maternal, unde a ramas pana la 19 ani, apoi a plecat sa se descurce intr-o lume care avea sa o loveasca din plin. Toata copilaria i-a fost umbrita de o boala pe care nu si-a dorit-o si cu care trebuie sa traiasca toata viata.

"Nu imi e rusine de cine sunt. Eu ma consider un om inteligent si reusit, chiar daca problemele nu inceteaza sa apara", a marturisit tanara. La cei 28 de ani a trecut prin multe. De la varsta de 20 de ani s-a mutat cu un barbat pentru ca il iubea. Usor, dragostea a inceput sa se transforme intr-un cosmar, barbatul devenise o bestie. Cu toate acestea, Andreea spune ca i-a oferit cea mai mare bucurie din viata ei: un copil minunat.

"Amandoi ne doream un copil si am crezut ca venirea lui pe lume ar putea schimba relatia dintre noi, dar lucrurile s-au agravat. Nu ma mai respecta ca femeie, nici macar ca mama a copilului pe care i l-am daruit. Ma jignea si consuma foarte mult alcool. Am mai fost despartita de el, dar anul trecut mi-am luat lumea in cap si am plecat. Nu mai simteam nimic pentru el si cel mai rau e ca am ajuns sa ma culc cu el din scarba", a mentionat printre lacrimi femeia.

Barbatul si mama lui au profitat de bunatatea femeii si de ajutorul de handicap pe care aceasta il primea. Amandoi ii stiau situatia, iar la inceput au acceptat fara probleme, fiind atrasi de banii ei. Totul s-a schimbat intre timp din cauza alcoolului.

"El a profitat de suferinta mea si de faptul ca am fost neputincioasa. Nu aveam cu cine sa vorbesc in acea perioada, iar tot ce imi doream atunci era sa primesc macar liniste in familie. Nu imi doresc iubire, ci doar intelegere si respect", a mai adaugat tanara.

Fericirea a venit din senin si a plecat la fel de repede

Andreea a fost abandonata intr-un orfelinat, dar a dorit sa o cunoasca pe cea care i-a dat viata. Tanara isi gasise un loc de munca si o colega a ajutat-o sa-si gaseasca mama biologica, cu ajutorul unei aplicatii. Intalnirea a fost emotionanta, dar i-a lasat un gol in suflet.

"I-am povestit si ei ce mi s-a intamplat in viata, dar eu nu pot sa trec peste faptul ca m-a abandonat. Familia mea nu este bogata si ma gandesc ca poate nu mi-ar fi fost mult mai bine langa ei, dar, din vina lor, statul m-a imbolnavit. Am luat virusul HIV din spitalele prin care am fost purtata, fiind copil al unui centru de plasament, iar neglijenta medicilor m-a distrus", a marturisit cu regret tanara.

Multa vreme a fost discriminata din cauza problemelor de sanatate, la inceput ca un copil, iar mai apoi ca femeie. "M-am saturat sa iau medicamente, imi distrug mintea, dar si corpul, cu toate ca stiu ca asa e cel mai bine pentru mine si pentru copilul meu. Cel mai mult ma bucur ca baietelul este sanatos. I-am facut analizele si toate testele posibile, iar totul a iesit curat. Are trei ani si merge zilnic la gradinita", a mai adaugat femeia.

Boala singuratatii e cea mai dureroasa

Sufera mult din cauza ca barbatii o resping, desi este frumoasa si desteapta. "Imi doresc un barbat matur care sa stie ce vrea de la viata. Vreau ca in relatie sa fie respect si intelegere pentru ca restul vine de la sine, dar toti fug cand le spun ca sufar de aceasta boala. Ei se feresc din cauza ca nu sunt informati. Daca ar sti ca imi iau medicamentele si ca totul e tinut sub control, poate si-ar deschide mintea, dar toti fug, iar eu m-am saturat de singuratate", a mentionat femeia, cu lacrimi in ochi.

La tatal copilului nu se gandeste sa se intoarca, iar prieteni apropiati nu are. Nu isi cunoaste tatal biologic, dar isi doreste foarte mult acest lucru. "Copilul este o minune, ma mai linistesc cand stau cu el, dar partea urata e ca am uitat de mine, iar timp personal nu mai am deloc. Munca si copilul sunt principalele mele prioritati pentru ca trebuie sa ma intretin cumva", a mai adaugat Andreea.

Lucreaza sase ore pe zi la un atelier de croitorie al Fundatiei "Alaturi de Voi", aceasta fundatie  fiind singura care i-a oferit un loc de munca atunci cand toti refuzau sa angajeze o mama care sufera de o boala de care, atunci cand ii pronunti numele, multi inca se inspaimanta. Din salariul modest strange bani, intr-un portofel primit de la munca, pentru a se muta intr-o alta locuinta in care sa stea doar ea si baietelul.

Acum locuieste intr-un apartament din Iasi, cu chirie, impreuna cu o alta familie, in conditii precare. Singura ei alinare este familia care a crescut-o. A tinut legatura cu ei si chiar au petrecut si sarbatorile impreuna. Ii este dor de cativa membri ai familiei care sunt plecati si pe care nu i-a vazut de sapte ani, dar isi aduce aminte cu drag de ei. Nu s-a sfiit sa isi spuna povestea in fata oamenilor si are un sfat pentru ei. "Sunt multe femei in situatia mea si vreau sa le incurajez sa nu mai stea in tacere. Sa vorbeasca si sa nu mai indure totul singure pentru ca vor suferi mai mult in singuratate. Eu sunt un simplu om, dar spun ca trebuie sa lupti ca sa fii impacat si reusit. E greu, dar nu imposibil", a declarat Andreea G.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img