vineri, 29 martie, 2024

Scriitoarea irlandeza Sally Rooney, marea castigatoare la British Book Awards

Distribuie:

Publicat:

Scriitoarea irlandeza Sally Rooney a castigat trofeul „cartea anului”, devansand-o pe Michelle Obama, la gala British Book Awards. Rooney, in varsta de 28 de ani, a fost premiata pentru cel de-al doilea roman al ei, „Normal People”. Ea a debutat in 2017, cu volumul „Conversations with Friends”. Tanara scriitoare a primit si trofeul categoriei „cartea de fictiune a anului”, potrivit BBC.

Juriul a apreciat cartea ca „exceptionala” si „profund emotionanta”. Cartea de memorii a fostei prime doamne a Statelor Unite, „Becoming”, a fost premiata la categoriile non-fictiune si audiobook. Volumul lui Obama, cel mai bine vandut audiobook din toate timpurile, a castigat in fata „Fire and Fury” a lui Michael Wolff.

Audiobookul, narat de autoare insasi, s-a impus in fata „Brief Answers to the Big Questions”, ultima carte a lui Stephen King, narata de actorul Ben Whishaw, si „Lethal White” a lui Robert Galbraith, narata de actorul Robert Glenister. Cel mai bun roman de debut a fost ales „Lullaby” al autoarei franco-marocane Leila Slimani, Lee Child a fost desemnat scriitorul anului, in timp ce Judith Kerr, ilustratorul anului. Gala premiilor, denumite si Nibbies, este organizata de The Bookseller.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img