News Flash:

Scriitorul Andrei Plesu:'Am pus definitiv punct'

5 Mai 2015
2077 Vizualizari | 3 Comentarii
Scriitorul Andrei Plesu lamureste definitiv chestiunea care l-a adus in ultimele zile, din nou, in prim-planul opiniei publice. Acesta contrazice informatia potrivit careia ar urma sa fie numit ambasador la Paris si afirma ca si-a incheiat definitiv cariera in domeniul functiilor publice.scrie stiripesurse.ro

Prima data, vestea cu Plesu - ambasador in Franta a fost vehiculata de jurnalistul Ion Cristoiu, alaturi de alte asemenea numiri: Maior - SUA, Hurezeanu - Germania. Daca in celelealte doua cauzuri informatia s-a adeverit, in ceea ce-l priveste pe Plesu totul este o "gogorita", dupa cum spune acesta.

"Nu m-a contactat nimeni, dar absolut nimeni, nici macar pentru o prealabila tatonare in perspectiva unui post de ambasador. N-am fost intrebat, n-am fost solicitat, n-am fost propus pentru nici una din functiile in discutie. Adaug, cit se poate de apasat, ca si in eventualitatea in care as fi fost luat in considerare pentru vreo „demnitate”, oricare ar fi fost ea, (ceea ce, repet, nu s-a intimplat!), as fi refuzat prompt, fara sa las loc pentru nici un fel de negociere. Socotesc sincer ca biografia mea politica si diplomatica s-a incheiat si ca orice „revenire in scena” de alta natura decit cea legata de meseria mea de scriitor nu mai poate fi avuta in vedere. Am pus definitiv punct. In anii care mi-au mai ramas, (mai) am citeva proiecte de lucru, pe care nu inteleg sa le sacrific pentru nici o forma de „serviciu public”. Asta nu inseamna ca nu ma voi implica, in nici un chip, in utile activitati de ordin cultural, chiar daca ele n-ar fi nemijlocit legate de scrisul meu. Dar de „functii”, de „administratie”, de „ranguri”, de „sefii” nu mai poate fi vorba. Prin urmare, pentru cei inca nelamuriti: nu, nu voi fi ambasador la Paris, n-am primit, in acest sens nici o „invitatie” si – chiar daca as fi primit-o – as fi refuzat-o politicos", scrie Andrei Plesu, pe blogul sau de la 'Adevarul'.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1163 (s) | 34 queries | Mysql time :0.016264 (s)