News Flash:

Scrisoarea unui polițist din linia întâi către ministrul Lucian Bode

19 Mai 2021
383 Vizualizari | 0 Comentarii
186939941 3897900053640503 4100772093831354115 n

Silviu este colegul nostru din cadrul Secției 7 Poliție București, un polițist devotat și cu o dorință aprigă de a-și face în mod exemplar meseria pe care o iubește foarte mult. În rândurile următoare veți putea vedea o radiografie a Poliției Române prin filtrul ochilor unui simplu polițist aflat în stradă, în prima linie.

”Am onoarea să vă salut, domnule ministru!

Deși am puține speranțe ca veți citi acest mesaj, am ales să vă expun o situație pe care dumneavoastră o puteți rezolva ușor. Sunt polițist de aproximativ 2 ani și jumătate la una dintre cele mai dificile secții din capitală, implicit din țară. Ca să vă faceți o idee, la această secție uneori un echipaj poate prelua și 12 intervenții 112 într-o tura de 8h (experiență proprie). În scurta mea activitate am avut parte de multiple intervenții în forță, fiind nevoie de incatușare forțată, forță fizică, alergare după infractori, escaladare garduri și alte lucruri pe care societatea civilă le vede doar la TV.

De asemenea, am fost victima a 3 infracțiuni de ultraj în anul 2020. Nu de puține ori am ajuns acasă cu dureri grave de spate și de picioare după mai bine de 8ore petrecute în pantofii cu găurele și talpa de cauciuc, specifici muncii de birou la situația actuală. Și nu de puține ori mi-am petrecut jumătate din program cu pantalonii la dungă specifici CFR, rupți între picioare și nu numai. Și de aceste lucruri s-au plâns toți colegii mei, fără excepție. În urmă cu aproximativ 2 ani, colegii mei sătui de lipsa de interes la nivelul MAI și IGPR, au ales sa pună confortul, siguranța și sănătatea pe primul plan.

Astfel, 90% din colegii mei, inclusiv eu, am ajuns sa înlocuim pantofii din echipare cu încălțăminte tactica de o mai bună calitate și cu un indice de confort net superior. De asemenea, pantalonii la dungă au fost înlocuiți cu pantaloni tactici cu o croială ergonomică, material mai bun și aspect mai plăcut, care au adus o mai bună mobilitate și un confort sporit. Vă mărturisesc faptul că în ultimul an de când am "ajustat" uniforma și am investit peste 3000 lei cu mare efort financiar din propriul buzunar, munca a devenit ceva mai ușoară, mai plăcută și încrederea în mine a crescut considerabil.

Din partea societății civile am primit multiple aprecieri și am observat o reală schimbare în atitudinea persoanelor cu înclinații violente. Din cele văzute în mediul online, apreciez faptul că 80% din polițiștii din țară sunt de aceeași părere cu mine și și-au ajustat uniforma, sătui probabil de promisiuni și amânarea la nesfârșit a adoptării unei noi uniforme atât de necesare vremurilor actuale. În ultima perioada, controalele s-au înmulțit și au început presiunile pentru a ne întoarce la uniforma oficială, total depășită de vreme.

Lucrătorii Direcției de Ordine Publică ne amenință cu cercetări din cauza uniformei, polițiștii din stradă fiind tratați cu un aer de superioritate și cu aroganță.

Nimeni nu ne-a întrebat dacă ne e frig, cald, foame, sete sau din ce bani spălăm și reparăm mașinile ministerului, dar am fost "hăituiți" pe tema uniformei. Practic suntem "hăituiți" pentru simplul fapt că am încercat sa ne facem munca mai ușoară și am încercat sa aducem o îmbunătățire a serviciului polițienesc.

Noi nu vrem să încălcăm legea, vrem doar condiții mai bune de muncă. Serviciul polițienesc are deja destule lipsuri pe care noi le decontăm direct iar ultimele presiuni din partea conducerii au stârnit o nemulțumire generală în rândul polițiștilor, nemulțumire care este pe punctul de a se transforma într-o revoltă din care toată lumea are de pierdut.

În speranța că veți reflecta la cele expuse de mine, noi polițiștii din stradă vă cerem ajutor și înțelegere. Cât despre mine, oricând veți dori să luați pulsul direct din stradă, sau pur și simplu vreți să serviți o cafea la automat pe capota Loganului cu un om simplu și onest, vă stau la dispoziție și vă asigur de o reală colaborare din care veți vedea o altă față a Politiei a cărei imagine probabil ajunge distorsionat la dumneavoastră.

Vă mulțumesc anticipat!

Mă semnez, un simplu polițist din linia întâi.”

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1163 (s) | 23 queries | Mysql time :0.029538 (s)