News Flash:

Scurtmetrajul "Mohamed Tomescu", la Festivalul International de Film Visions du Réel din Elvetia

9 Aprilie 2014
3290 Vizualizari | 0 Comentarii
Scurtmetrajul documentar "Mohamed Tomescu", realizat la atelierul Aristoteles Workshop (AW) 2013, va participa la Festivalul International de Film Visions du Réel de la Nyon, (Elvetia), in sectiunea Premiers Pas, dedicata tinerilor cineasti, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

 "Mohamed Tomescu" este titlul filmului, dar si numele personajul principal, un tanar sirian care compune muzica si traieste impreuna cu bunica sa in satul Vama din judetul Suceava, departe de razboiul din Siria, dar, din pacate, si de tatal sau natural.

Scurtmetrajul documentar (24 minute) a fost realizat la editia trecuta a AW, in judetul Suceava, de o echipa formata din Olesya Bortnyak - regia (Ucraina), Norbert Fodor - imaginea (Romania), Razvan Ilinca - sunetul si montajul (Romania). Filmul este produs de Dan Nutu/ Aristoteles Workshop Association. Coloana sonora din filmul "Mohamed Tomescu" este semnata de insusi "personajul" Mohamed Tomescu.

De asemenea, o alta studenta AW 2013, Iulia Matei, a fost selectata sa participe cu filmul "Noua vieti" in aceeasi sectiune.

 Infiintat inca din 1969, festivalul Visions du Réel si-a propus sa descopere atat filme produse in tarile din estul Europei, cat si pe cele realizate in celelalte parti ale lumii, fara a omite productiile elvetiene.

Sectiunea Premiers Pas, in cadrul careia participa si "Mohamed Tomescu", a selectat 16 scurtmetraje de debut, semnate de tineri cineasti autodidacti si studenti ai scolilor de cinema din Elvetia si internationale. Filmele selectate in aceasta competitie sunt prezentate in premiera mondiala.

Competitorii lui "Mohamed Tomescu" sunt din tari precum Elvetia, Franta, Japonia, Germania, Cuba, Belgia, Brazilia, Filipine, Ungaria, Spania, India si Polonia.

Alaturi de Premiers Pas, celelalte sectiuni ale Visions du Réel sunt: competitia internationala, pentru lungmetraje, mediumetraje si scurtmetraje, precum si État d'esprit, Helvétiques, Regard Neuf si Grand Angle.

"Mohamed Tomescu", alaturi de "Brick in the Wall", realizat tot la AW, in 2013, s-au numarat printre nominalizarile din acest an la premiile Gopo, in sectiunea "cel mai bun film de scurtmetraj documentar".

Aristoteles Workshop (AW) este un atelier international de film documentar in care profesionisti ai industriei filmului european indruma 12 tineri din Europa Centrala si de Est in crearea propriului documentar. Grupati in patru echipe mixte a cate trei participanti cu experienta prealabila in film - un regizor, un operator si un editor - ei au la dispozitie o luna pentru a invata si a realiza propriul documentar. Atelierul este initiat si organizat de Dan Nutu.

In septembrie, anul acesta, va avea loc cea de-a noua editie a Aristoteles Workshop, in aceeasi localitate in care se desfasoara de patru ani consecutiv: satul Vama, din Bucovina (judetul Suceava).In 2013, studentii au fost ghidati de Jeroen Berkvens, Rafi Pitts, John Appel si Tania Rakhmanova.

In ultimii opt ani, filmele produse de AW au fost selectionate si premiate la festivaluri de prestigiu: Cannes, Locarno, Leipzig, Nyon, IDFA Amsterdam, Namur, Montpellier, Sarajevo, Trieste etc.

Sustinut de Canalul ARTE/ rance, alaturi de Centrul National al Cinematografiei (CNC), programul ofera participantilor un triplu beneficiu: sa invete, sa produca un film si sa fie promovati ca cineasti.

Festivalul Visions du Réel va avea loc in perioada 25 aprilie - 3 mai la Nyon, in Elvetia.

mohamed tomescu filipin spania
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1132 (s) | 23 queries | Mysql time :0.033462 (s)