sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Se confirma relatiile lui Donald Trump cu Rusia?

Distribuie:

Publicat:

Donald Trump Jr. si Jared Kushner, ginerele presedintelui Statelor Unite, s-au intalnit cu o avocata rusa la scurt timp dupa ce Donald Trump a obtinut nominalizarea drept candidat la presedintie din partea Partidului Republican, scrie sambata ziarul New York Times, citat de Reuters. Intalnirea a avut loc pe 9 iunie 2016, la Trump Tower, cladirea din districtul newyorkez Manhattan unde se afla resedinta actualului presedinte, precizeaza cotidianul.

Este prima confirmare a unei intalniri private intre cei mai apropiati oameni ai presedintelui si un cetatean rus, afirma New York Times, citand ca surse inregistrari guvernamentale confidentiale si persoane care cunosc documentele.

Donald Trump junior a recunoscut printr-o declaratie ca intalnirea a avut loc si a afirmat ca a fost una “scurta, de prezentare”, iar subiectul principal a fost adoptia copiilor rusi de catre cetatenii americani. El sustine ca i-a chemat la intalnire si pe Kushner – sotul surorii sale, Ivanka Trump – si pe Paul Manafort, care era atunci seful campaniei prezidentiale. “Nu a fost o problema de campanie la momentul respectiv si nu a existat o continuare”, sustine fiul cel mare al presedintelui. “O cunostinta mi-a cerut sa particip la intalnire, dar nu mi s-a spus dinainte numele persoanei cu care urma sa ma intalnesc.

Un avocat al lui Kushner afirma ca acesta “a participat pentru scurt timp” la intalnire, una din cele peste 100 cu reprezentanti a peste 20 de tari, in timpul campaniei electorale si dupa alegeri.

Un purtator de cuvant al lui Manafort a refuzat solicitarea agentiei Reuters de a comenta articolul de presa citat.

Avocata rusa Natalia Veselnitkaia, cea cu care s-au intalnit apropiatii lui Trump, este cunoscuta pentru campania ei impotriva legislatiei americane care stabileste o lista neagra cu suspectii de incalcari ale drepturilor omului. Legea respectiva l-a determinat pe presedintele Rusiei, Vladimir Putin, sa interzica adoptia copiilor rusi de catre cetatenii americani.

Posibilele contacte intre campania electorala a lui Trump si reprezentanti ai Rusiei fac obiectul unor anchete desfasurate de un procuror federal special si de mai multe comitete ale Congresului Statelor Unite, ca parte a unor investigatii mai ample privind acuzatiile ca Moscova s-a amestecat in alegerile prezidentiale din SUA, din 2016. Articolul a aparut la o zi dupa ce Donald Trump si Vladimir Putin au discutat direct subiectul la Hamburg, la summitul G.20.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img