News Flash:

Se doreste reintroducerea de urgenta a stagiului militar

19 Iunie 2015
1559 Vizualizari | 1 Comentarii
Ministrul Apararii Nationale cere reintroducerea de urgenta a stagiului militar. Nu este insa vorba despre un stagiu militar ogligatoriu, ci despre unul pe baza de voluntariat.

Mircea Dusa cere urgentarea aprobarii Legii rezervistilor voluntari, care ar da posibilitatea tinerilor sa se pregateasca, pe baza de voluntariat, ceea ce ar aduce mai multi soldati Romaniei, dupa desfiintarea serviciului militar obligatoriu.

Intrebat daca considera necesar ca stagiul militar obligatoriu sa redevina obligatoriu, ministrul Apararii a declarat vineri: „E necesar ca urgent sa trecem prin Parlament Legea privind rezervistul voluntar, care va reglementa sigur pregatirea tinerilor, dar pe baza de voluntariat”.

Mircea Dusa s-a aflat vineri, la Sibiu, la depunerea juramantului militar, de catre aproximativ 200 de soldati profesionisti, seria aprilie 2015, de la Scoala de Aplicatie pentru Unitati Sprijin de Lupta ‘General Eremia Grigorescu’. Cu aceasta ocazie, ministrul Apararii a anuntat ca aproximativ 2.300 de tineri vor fi incadrati in acest an, din care 1.500 sunt soldati profesionisti, iar restul provin din invatamantul militar.

stagiului militar
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0972 (s) | 34 queries | Mysql time :0.038877 (s)