News Flash:

Se intampla !ANUNT SOC de la ARMATA pentru romani!

24 Mai 2015
2562 Vizualizari | 0 Comentarii
Ministerul Apararii Nationale deruleaza in Bucuresti, in aceste zile, o actiune de verificare a militarilor in rezerva. Sunt actualizate datele personale ale rezervistilor si sunt verificate actele personale – cartea de identitate si livretul militar. Operatiunea se face prin convocarea rezervistilor la Centrele Militare de care apartin, acestia primind ordine scrise de chemare „pentru clarificarea situatiei militare”.

Daca rezervistul nu se prezinta pana la data limita indicata pe ordinul militar, poate primi o amenda intre 100 si 300 de lei.

300 de lei amenda daca nu ghicesti ca te cheama la Armata

In mod normal, ordinele scrise ar trebui sa le fie inmanate rezervistilor de un agent de politie. Totusi, exista cazuri in care aceste ordine militare nu numai ca nu sunt inmanate de politist, dar nu sunt puse nici macar in cutia postala.

Intr-o asemenea situatie, rezervistul nu are cum sa stie ca e asteptat la Centrul Militar si e pasibil de o amenda pentru neprezentare.

Armata incearca sa evite asemenea litigii dand telefon persoanelor care intarzie sa vina la Centrele Militare. Dar nici aceasta metoda nu e infailibila, intrucat e posibil ca unii rezervisti sa-si fi schimbat, in ultimii ani, numarul de telefon.

Romanii din Spania pot fi chemati la mobilizare in Romania

Alte situatii complicate sunt cele ale romanilor plecati in strainatate. Un caz concret, inregistrat astazi, este al unei femei care s-a prezentat la Centrul Militar cu ordinul de chemare, primit acasa, si cu livretul militar al fiului ei, motivand ca fiul e plecat la munca in Spania.

Angajata Armatei i-a cerut mamei sa aduca acte prin care sa demonstreze ca fiul lucreaza in strainatate. “Pai daca lucreaza la negru, ce acte sa aduc?”, a raspuns mama.

Verificarile din aceste zile nu schimba situatia militara a rezervistilor, ei fiind repartizati, in caz de mobilizare, la aceleasi unitati.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0878 (s) | 34 queries | Mysql time :0.032437 (s)