vineri, 29 martie, 2024

SE LASA ASTEPTATI!

Distribuie:

Publicat:

 Eldorado in versiune barladeana. Asta si-a dorit primarul Dumitru Boros cand si-a canalizat toata energia in proiectul initiat si votat in luna Decembrie. „ Proiectul meu de suflet” cum l-a numit edilul nu i-a convins pe investitorii care se lasa asteptati.

Facilitatile fiscale acordate la Barlad constau in reducerea/scutirea impozitului pe cladiri pentru maximum cinci ani, scutirea de la plata impozitului pe terenul aferent investitiilor pentru cel mult cinci ani, scutirea de la plata impozitului pe cladiri pentru investitii de natura locuintelor pana la vanzarea lor, dar nu mai mult de trei ani.

Bugetul total aprobat ca schema de minimis se ridica la 500.000 de euro, calculat prin raportare la cursul Bancii Nationale. Facilitatile sunt valabile pana pe 31 decembrie 2020, bugetul aprobat fiind esalonat astfel: 2017 – 70.000 de euro, 2018 – 100.000 de euro, 2019 – 130.000 de euro, 2020 – 200.000 de euro. Criteriile de acordare a facilitatilor sunt: valoarea investitiei (intre 200.000 de euro si peste 1,5 milioane de euro), personal angajat (minimum 10 – peste 500), amplasamentul investitiei (zonele fiscale A, B, C, D) si profilul de activitate (productie, servicii, comert).         

Timid, afaceristii au intrebat doar daca „ minimis” a fost aprobat. Si cam atat!                                       

„Vorbim despre sapte agenti economici, care isi desfasoara activitatea in domenii precum industria textila, comert si alimentatie publica. Doua sunt din Barlad, doua din Iasi, una din Vrancea, una din Ploiesti si una din vestul tarii. Asteptam sa vedem daca vor reveni sa investeasca”, a declarat Constantin Nituc, purtatorul de cuvant al primariei. Asadar, afaceristii au ramas in stand-by, la fel ca si locurile de munca atat de dorite si de asteptate de barladeni.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img