News Flash:

Se modernizeaza sistemul de irigatii Albita- Falciu

19 August 2016
2321 Vizualizari | 0 Comentarii
Dupa ce Ministerul Agriculturii a elaborat un program national de reabilitare a infrastructurii principale de irigatii in Romania, si amenajarea de irigatii Albita- Falciu intra in prima etapa de implementare a investitiilor.

Reabilitarea cuprinde o suprafata amenajata de 16.937 hectare, cu o componenta de sapte organizatii ale udatorilor de apa.

Astfel se modernizeaza statiile de pompare de baza de la Poganesti, Bumbata, Bereveni si Saratu, reabilitarea mai multor canale de aductiune si distributie si a unor statii de repompare.

Totodata se vor reabilita si 15 constructii hidrotehnice, trei stavilare si 12 podete. Conform datelor cuprinse in programul de investitii, din 1980 pana in 2011, Romania a suferit pierderi anuale medii legate de vreme in suma de 8.452 milioane dolari, din care 34 de procente au fost legate de seceta.

La aceasta ora, amenajarile de irigatii sunt intr-un stadiu avansat de degradare si pe 75% din suprafata acestor amenajari irigatiile nu sunt functionale. De cealalta parte, cele functionale sunt ineficiente din punct de vedere al consumului de apa si energie, aducand costuri imense fermierilor.

Sistemele de irigatii se confrunta cu probleme de eficienta hidraulica scazuta, cost ridicat al energiei electrice pentru sistemele bazate inca pe pompare, tarife mari ale apei.

albita- falciu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1147 (s) | 23 queries | Mysql time :0.034933 (s)