marți, 23 aprilie, 2024

Se îngroașă gluma peste Ocean. Documente clasificate au fost găsite și în reședința lui Mike Pence, fostul vicepreședinte SUA

Distribuie:

Publicat:

Un avocat al fostului vicepreședinte american Mike Pence a descoperit săptămâna trecută documente marcate drept 'clasificate' la casa lui Pence din Indiana și le-a predat FBI, au declarat surse pentru CNN.

FBI și Divizia de Securitate Națională a Departamentului de Justiție au lansat o analiză a documentelor și a modului în care acestea au ajuns în casa lui Pence din Indiana. Descoperirea vine după ce Pence a spus în mod repetat că nu deține niciun document clasificat în posesia sa.

Pence i-a cerut avocatului său să efectueze percheziția locuinței sale din precauție, după ce materiale clasificate au fost descoperite și în reședința privată a președintelui Joe Biden și a fostului lider american Donald Trump.

Avocatul lui Pence a alertat imediat Arhivele Naţionale, au spus sursele. La rândul lor, Arhivele au informat Departamentul de Justiție. Un avocat al lui Pence a declarat pentru CNN că FBI a cerut să ridice documentele clasificate în acea seară, iar Pence a fost de acord.

Într-o scrisoare către Arhivele Naționale, obținută de CNN, reprezentantul lui Pence, Greg Jacob, a scris că un „număr mic de documente purtând marcaje clasificate” au fost ambalate din neatenție și transportate la domiciliul vicepreședintelui.

„Vicepreședintele Pence nu știa de existența unor documente clasificate la reședința sa personală”, a scris Jacob. „Vicepreședintele Pence înțelege importanța ridicată a protecției informațiilor sensibile și clasificate și este pregătit și dispus să coopereze pe deplin cu Arhivele Naționale și cu orice anchetă adecvată”, a adăugat avocatul.

De asemenea, biroul lui Pence din Washington a fost percheziționat, a spus avocatul, dar nu a fost descoperit niciun material clasificat.

Dezvăluirile vin și pe fondul speculațiilor că Pence se pregătește pentru o candidatură la prezidențiale din partea republicanilor în 2024.

Continuarea pe stiirpesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img