vineri, 29 martie, 2024

Se poate raspandi coronavirusul in apa? Vom putea merge la piscina sau la mare?

Distribuie:

Publicat:

Apa marii ucide coronavirusul? in timp ce activitati precum participarea la servicii religioase, tunsul si mersul la restaurant prezinta un risc ridicat de infectare cu noul coronavirus, inotul pare sa fie relativ sigur.

Expertii sustin ca virusul nu traieste in apa piscinei. Conform Centrelor de Control si Prevenire a Bolilor, nu exista dovezi ca COVID-19 poate fi raspandit prin utilizarea piscinelor.

Iata ce trebuie sa stiti pentru a va asigura ca o dupa-amiaza la piscina nu se va incheia cu virusul inotand in fluxul dumneavoastra de sange!

Clorul ucide coronavirusul?

Apa clorata din piscina este fatala pentru acest virus. „Cantitatea medie de clor dintr-o piscina va ucide virusul”, spune Roberta Lavin, profesor de medicina la Universitatea din Tennessee’s College of Nursing din SUA, potrivit New York Post.

Apa marii ucide coronavirusul?

In mod similar, oamenii de stiinta raporteaza ca coronavirusul este putin probabil sa prospere in apa oceanelor. Si in timp ce apa dulce poate sa nu ucida acest virus, probabilitatea de a fi infectat pe un lac este mica. „Probabil ca va trebui sa bei intregul lac pentru a obtine o doza infectioasa de coronavirus”, a spus pentru Los Angeles Times Paula Cannon, profesoara de microbiologie moleculara si imunologie la Keck School of Medicine.

Este posibil ca coronavirusul sa nu poata inota, dar este mai mult decat adeptul relaxarii. Din acest motiv, este important sa va asigurati ca suprafetele scaunelor, plajelor si balustradelor sunt dezinfectate in mod frecvent.

In timp ce activitatile in apa par sigure, mentinerea a 6 metri de distanta fata de alte persoane, in interiorul si in afara apei, ramane cruciala.

Este, de asemenea, tentant sa imparti ochelari cu un prieten sau o ruda. Cu totii am facut-o. Dar aceasta este vara cand trebuie sa-ti cumperi propria ta pereche. CDC descurajeaza oamenii sa impartaseasca articole dificil de igienizat sau menite sa intre in contact cu fata.

CDC recomanda sa nu purtati masca in apa. Acoperirea fetei in apa poate face dificila respiratia.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img