News Flash:

Se poate si mai rau: Premierul Moldovei nu are BAC-ul

6 Martie 2015
1577 Vizualizari | 0 Comentarii
Chiril Gaburici, noul premier al Republicii Moldova, a recunoscut ca nu are nici astazi diploma de Bacalaureat, dupa ce a picat examenul in 1995. Mai mult, inainte de a da examenul, el a fost exmatriculat din liceu. Gaburici a dost investit de Parlamentul de la Chisinau, dupa ce coalitia pro-europeana a facut o intelegere cu comunistii - cei care l-au propus pe Gaburici.scrie stiripesurse.ro

Premierul Republicii Moldova, Chiril Gaburici, a confirmat informatiile dezvaluite intr-o ancheta realizata de „Ziarul de Garda”.

Prim-ministrul recunoaste ca nu are diploma de BAC, dupa ce a fost exmatriculat din liceu inainte de a sustine examenul, in 1995.

Gaburici a fost promovat de politicienii pro-europeni si comunisti din Republica Moldova drept un tehnocrat, cu experienta in management si economie. De fapt, Gaburici a avut nevoie de noua ani pentru a-si obtine licenta de facultate, urmand cursurile in regim de fara frecventa.

Chiril Gaburici a urmat cursurile Colegiul Republican de Microelectronica si Tehnica de Calcul (CRMTC), de unde a fost exmatriculat inainte de a sustine examenul de Bacalaureat.

Fara diploma de BAC, Gaburici s-a inscris la o Academia de Studii Economice din Moldova (ASEM). Dupa trei ani, s-a mutat la o institutie de invatamant superior neacreditata de Ministerul Educatiei de la Chisinau, de la care si-a obtinut pana la urma licenta la varsta de 28 de ani. Pe atunci, el detinea deja o functie de conducere in cadrul companiei telecom Moldcell.

Gaburici a transmis cotidianului „Ziarul de Garda” o reactie la dezvaluiri, precizand ca „in perioada in care am fost inscris la facultate, examenele de bacalaureat nu erau obligatorii pentru a fi admis in institutiile de invatamant superior. Mai mult ca atat, cea mai mare parte a candidatilor era admisa la studii in baza atestatului si a examenelor de admitere.”

chiril gaburici
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1496 (s) | 34 queries | Mysql time :0.049820 (s)