vineri, 29 martie, 2024

Se pregateste o noua STERGERE DE DATORII! Ce categorie de romani va beneficia de facilitatea fiscala

Distribuie:

Publicat:

Politicienii pregatesc din nou acordarea de facilitati fiscale firmelor si persoanelor fizice cu datorii depasite la plata, respectiv stergerea penalitatilor si a jumatate din dobanzile acumulate. Potrivit datelor obtinute de Profit.ro de la ANAF in urma cu aproximativ un an, la precedenta amnistie firmele au depus 16.525 de cereri, iar persoanele fizice alte 19.124 de solicitari. Datoriile anulate de Fisc au totalizat 752 milioane de lei.

Potrivit unui document, aflat in stadiu de proiect si analizat si prezentat anterior, la nivel politic se pregateste o noua facilitate fiscala, urmand ca firmele si persoanele fizice cu datorii catre stat cu termene de plata anterioare datei de 30 iunie 2017 sa fie scutite de penalitati si jumatate din dobanda acumulata, daca achita datoria principala pana la 30 septembrie, iar dobanda de 50% care le-a ramas de platit este achitata pana la finalul anului.

Masura este similara cu facilitatile introduse de Guvernul Boc in 2011 si Cabinetul Ponta in 2015, cu aceleasi argumente.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img