sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Se SCHIMBA BULETINELE! Cum vor arata NOILE buletine – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Guvernul Romaniei are in plan sa introduca noi carti electronice de identitate. Acestea vor avea dimensiunea unui card bancar, conform membrilor echipei GovITHub care se ocupa de acest proiect.

Echipa GovITHub, programul guvernamental prin care specialistii IT dezvolta proiecte pentru administratia publica, a postat pe Facebook, un model al viitoarei carti electronice de identitate.

“Prima mostra a viitoarei carti electronice de identitate e in testarea bursierilor #GovITHub! Spoiler alert: e de dimensiunea unui card bancar!”scrie GovITHub.

Guvernul vrea sa aduca in administratia din Romania capacitatea de inovatie din IT si prin lansarea platformei GovITHub se doreste reunirea unor oameni din domeniu care au curajul sa dea o mana de ajutor in administratie.

“Ne-am dat seama ca avem nevoie de capacitate inovativa in administratie, capacitate de inovatie care sa vina din sectorul care, din punctul meu de vedere, s-a dezvoltat cel mai rapid in economia romaneasca, productia de servicii IT. Este chiar impresionant (…) Vorbim de atata vreme de potentialul agriculturii romanesti si de cat ar putea sa faca pentru Produsul Intern Brut si am avut surpriza placuta (…) din acest punct de vedere, al dezvoltarii serviciilor IT, sa vad ca, daca nu ma insel, nu numai ca a egalat aportul agriculturii in Produsul Intern Brut, dar chiar l-a depasit, ceea ce arata capacitatea de a inova si de a evolua a acestui domeniu in Romania. Si atunci ne-am gandit cum sa facem ca sa aducem aceasta capacitate de inovatie si in administratia din Romania, sa putem arde niste etape si sa putem face niste pasi mai rapizi inainte”, a spus premierul Ciolos la lansarea programului GovITHub.

Prim-ministrul a precizat ca aceasta platforma are la baza experiente reusite din domeniul IT.

In cadrul programului GovITHub vor fi acordate burse de 2.000 de euro pe luna, timp de sase luni, insa persoanele interesate vor putea lucra si pe baza de voluntariat. Premierul a precizat ca are certitudinea ca, daca va fi un succes, programul GovITHub va continua indiferent de cine va veni la guvernare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img