miercuri, 24 aprilie, 2024

Se schimba vremea! Atentionare METEO de ULTIMA ORA

Distribuie:

Publicat:

Meteorologii au emis in urma cu scurt timp noi avertizari. Specialistii ANM spun ca incepand cu aceasta noapte, aproape jumatate din tara se va confrunta cu ploi, ninsori si viscol . In acest sens, Administratia Nationala de Meteorologie a emis si un cod galben ce vizeaza Carpatii Meridionali si Orientali, dar si vestul Moldovei. In zonele vizate, specialistii anunta ninsori abundente si viscol puternic .

"In intervalul mentionat vor fi precipitatii in majoritatea regiunilor. In Oltenia, Muntenia, sudul si centrul Moldovei va ploua si se vor cumula cantitati de apa de15…20 l/mp si pe arii restranse 25…30 l/mp. In Transilvania si Maramures, precum si la munte, vor fi precipitatii mai ales sub forma de lapovita si ninsoare. Izolat se va semnala polei.
In nord-estul Moldovei vor predomina ninsorile, iar vantul va avea intensificari temporare, spulberand zapada.
Intensificari ale vantului vor fi si in restul Moldovei, Dobrogea si Baragan, cu viteze de 50…55 km/h, iar la munte, mai ales pe creste, precum si pe litoral, vor fi rafale de 60…70 km/h.", se arata in informarea meteorologica ce intra in vigoare in aceasta seara la ora 21 si expira maine, 2 decembrie, ora 18

In ce priveste codul galben de ninsori si viscol, el intra in vigoare in aceasta noapte, la ora 1 si expira maine, 2 decembrie, ora 13.

"In cea mai mare parte a Carpatilor Meridionali si Orientali, precum si in vestul Moldovei vor predomina ninsorile, se va depune strat de zapada local consistent, iar vantul va avea intensificari temporare, viscolind si spulberand zapada, mai ales in zona inalta de munte.", avertizeaza specialistii ANM.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img