vineri, 19 aprilie, 2024

Se scumpesc TOATE TIGARILE! Anunt SOC:” De astazi….”

Distribuie:

Publicat:

Fumatul costa economia mondiala peste 1.400 miliarde de dolari si absoarbe aproximativ 6% din cheltuielie mondiale pentru sanatate, arata un prim studiu cu privire la acest subiect, informeaza AFP. La inceputul acestui an, Organizatia Mondiala a Sanatatii a recomandat tarilor sa majoreze taxele si preturile la tigari si sa introduca politici comprehensive de interzicere a fumatului.

Daca fiecare tara ar majora taxele pentru vanzarile de tigarete cu 0,80 dolari pentru fiecare pachet, veniturile anuale ale guvernelor ar creste cu 140 miliarde de dolari. 

Efectele negative ale fumatului costa economia mondiala peste 1.000 de miliarde de dolari pe an, depasind sumele colectate de pe urma accizelor pe tigari estimate de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) la 269 miliarde de dolari in 2013-2014, potrivit unui studiu publicat marti de OMS si Institutul National pentru cancer din SUA, informeaza Reuters. 

Raportul recomanda tarilor sa majoreze taxele si preturile la tigari si sa introduca politici comprehensive de interzicere a fumatului. Daca fiecare tara ar majora taxele pentru vanzarile de tigarete cu 0,80 dolari pentru fiecare pachet, veniturile anuale ale guvernelor ar creste cu 140 miliarde de dolari. Aceasta ar reduce prevalenta fumatului si ar reduce cu 66 de milioane numarul de fumatori.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img