sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Se va construi Muzeul National al Revolutiei Romane

Distribuie:

Publicat:

Municipalitatea timisoreana si administratia judeteana timiseana fac demersuri comune pentru construirea Muzeului National al Revolutiei Romane din Decembrie 1989 in cladirea fostei Comenduiri a Garnizoanei din Timisoara.

‘Alina Gorghiu a facut demersuri la Bucuresti pentru ca Timisoara sa gazduiasca Muzeul National al Revolutiei Romane din Decembrie 1989. In urma acestor diligente incepute de noi, Ministerul Apararii Nationale (MApN) s-a adresat Ministerului Culturii (…) careia i-a comunicat ca MApN este dispus sa transfere cladirea fostei Garnizoane catre Ministerul Culturii, cu destinatia de Muzeu National al Revolutiei Romane daca Primaria Timisoara isi indeplineste angajamentele facute”, a declarat miercuri presei presedintele PNL Timis, primarul Nicolae Robu.

Angajamentele municipalitatii vizeaza punerea la dispozitia unor structuri militare – veterani, rezervisti, casa de ajutor reciproc al acestora, centru zonal militar – spatii corespunzatoare. Aceasta mentiune a fost conditia MApN, anul trecut, cand a cedat cladirea catre Consiliul Judetean (CJ) Timis. O alta conditie a fost repararea cladirii de catre CJ Timis pana la data de 31 decembrie 2016, in caz contrar, imobilul revenind in patrimoniul MApN.

Potrivit primarului Timisoarei, Ministerul Culturii are deja la dispozitie 3 milioane de euro pentru reamenajarea cladirii cu destinatie de Muzeu, dar nu o poate face decat dupa ce acesta intra in proprietatea sa.

Pentru aceasta, CJ Timis trebuie sa cedeze MApN cladirea cat mai urgent, pentru a nu se pierde banii.

Presedintele CJ Timis, Sorin Grindeanu, a declarat miercuri ca a avut la randul sau mai multe intalniri cu oficiali guvernamentali de la Bucuresti in acest sens si ca pune la dispozitie cladirea ”in momentul in care este respect pentru Armata”. El vrea o hotarare de Consiliu Local care sa aprobe alocarea catre structurile MApN de spatii care sa totalizeze 1.618 mp.

”Chiar daca MApN ne-a transmis in octombrie ca sunt de acord sa prelungim termenul cu inca trei – patru ani ca sa o putem renova, eu nu tin cont de acel raspuns al MApN, pentru ca am dorinta de a se realiza Muzeul. (…). Cerea noastra este ca printr-o Hotarare de Consiliu Local, Primaria sa ne puna la dispozitie pentru terti suprafata de 1.618 mp. (…). Vrem locatii decente”, a declarat Sorin Grindeanu.

Dupa aprobarea acestei Hotarari de Consiliu Local, Grindeanu a promis ca va initia imediat un proiect pentru ca CJ sa redea cladirea MApN, care o va transfera Ministerului Culturii.

Agerpres.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img