vineri, 29 martie, 2024

Sebastian Ghita, despre unirea Basarabiei cu Romania

Distribuie:

Publicat:

Deputatul Sebastian Ghita a declarat duminica, la finalul intalnirii pe care conducerea Partidului Romania Unita a avut-o cu unionistii reprezentati de George Simion, ca acestia le-au adus la cunostinta faptul ca intentioneaza sa organizeze la Bruxelles, la 1 decembrie, un mars pentru unirea Romaniei cu Republica Moldova, adaugand ca formatiunea politica din care face parte intentioneaza sa trimita observatori la aceasta actiune, potrivit Agerpres.

“Cred ca ceea ce au facut acesti tineri trecand peste nefericitele incidente de ieri (…) a fost un lucru bun. (…) I-am vazut, au ganduri bune si nobile. Mi-au spus ca viitoarea lor dorinta este un mars pentru unirea Romaniei cu Republica Moldova la Bruxelles. I-am incurajat si le-am spus ca noi vom trimite observatori acolo”, a spus Ghita.

Acesta a adaugat ca PRU le-a oferit unionistilor “cinci cadouri simbolice”.

”O moneda din vremea imparatului Traian gasita in Dacia; o baioneta a unui soldat roman care a luptat in primul Razboi Mondial; o carte a lui Roosevelt despre dreptul la autodeterminare si de a modifica granitele Europei in baza vointei cetatenilor; niste actiuni ale primei companii romanesti de petrol ASTRA (…), o copie de la Arhivele Nationale de pe insemnarile maresalului Antonescu la trei ore dupa ce a fost arestat pe 23 august 1944 in care, cu mana lui scria, ca a ceda Basarabia si Bucovina este o crima impotriva romanilor”, a detaliat Ghita.

Potrivit unui comunicat PRU transmis duminica AGERPRES, formatiunea politica isi asuma completarea art.10 pct.g din Statutul partidului, care mentioneaza ”reintregirea teritorului national”. De asemenea, fiecare candidat PRU la alegerile parlamentare va semna pactul pentru unirea Romaniei cu Basarabia, initiat de Platforma Unionista Actiunea 2012.

”PRU isi asuma sustinerea proiectului unionist ”Unirea ca Proiect de Tara”; PRU isi asuma mandatarea unor observatori din partea partidului in data de 1 decembrie 2016 la manifestarea pe care membrii Platformei Unioniste Actiunea 2012 urmeaza sa o desfasoare in Bruxelles”, se mai arata in comunicatul citat.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img