sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Sebastian Ghita, dezvaluri INCREDIBILE: “Onea, Portocala, sunt niste neoameni”

Distribuie:

Publicat:

Sebastian Ghita a facut noi dezvaluiri in aceasta seara la Antena 3, dupa o lunga tacere, in urma aparitiei informatiilor ca in dosarele sale au fost falsificate probe. 

”Am urmarit emisiunea si va marturisesc ca este ceea ce m-a convins sa intru in direct. Sunt lucruri pe care le-am spus public, nebanuind ca o astfel de crima, pentru ca ce ati prezentat este o crima, nu am crezut ca niste criminali, niste nemernici, Onea, Portocala, sunt niste neoameni. Nu stiam ca si Kovesi stia, se bucura, astepta cu nerabdare” a spus Sebastian Ghita, in direct prin telefon la Antena 3.

”Acest Portocala mergea des prin Bucuresti si de acolo se intorcea cu tot felul de povesti. Am aflat la inceput de masinatiunile acestui om, am tot spus, este unul nebun, un personaj fara minte, fara creier, fara suflet, face tot felul de lucruri rele pe acolo prin Ploiesti. Eu nu-i facusem nimic, intr-o zi o sa pot sa explic si cum am reusit sa castig bani, totusi sa il aud pe omul asta ca pleaca a priori cu ordinul ii luam toti banii, il ardem ca pe soareci, eu am incercat sa imi notez fraze si cuvinte-cheie. Incalca legea, vorbeste ca un criminal, isi propune sa faca rele la fiecare fraza”

”Nu aveam dovada dintr-un birou de la DNA si dintr-o unitate din asta de elita, chestia asta pe care au vrut sa i-o faca acelui domn Petran, e de domeniul fantasticului. Nici Ceausescu nu facea asa ceva. Domnul Augustin Lazar trebuie sa ii aresteze maine. Eu oricum voi face plangere penala. Tot timpul incearca sa influenteze martori, fura hartiile, strica calculatoarele. Noroc ca noi avem toate hartiile. Ganditi-va ca acesti oameni maine aresteaza pe nu stiu cine la DNA Ploiesti. Unul din martorii astia acoperiti pe care i-au folosit. Mi-au facut mie un dosar cum de stiu acest lucru. Stia tot orasul ce facea acest Portocala. Doar Bucurestiul nu voia sa stie. Inventau prejudicii, identitati, fapte, falsificau perchezitii informatice” a continuat Sebastian Ghita.

”I-a spus clar numele acestei doamne, Kovesi. Cat timp o sa-i mai spunem doama. Le-a fost frica de plagiatul lui Kovesi, cei de la Parchetul General nu mai au cum sa stea de frica ei. Eu nu am fost in situatia de a-mi fi frica. Pana in 2014 aveam relatii normale. Kovesi parea sanatoasa la cap. Ma intalneam cu dansa, ma consideram apropiat. Sunt dezamagit de naiv si tantalau ce am fost eu. Cand am vazut cum aceasta fiinta se transforma, am tipat. Nu mi-a dat prin cap ca lui Vlad Cosma sa o inregistrez. M-am intalnit cu ea peste tot. A venit la mine acasa, la Ploiesti. A venit acolo la vie. A stat o zi, au vazut-o lautarii, chelnerii. Cine crede minciunile ei de la Digi si de la unitatile de propaganda? A distrus o institutie. Cand am vazut ce a facut…” 

”Nu mai stiu cu ce ocazie a fost la mine, onomastica, ceva eveniment privat. Au fost si alte persoane, nu cred ca vreau sa le amestec”

Despre ”serialul” inregistrarilor facute publice de Sebastian Ghita

”Cunoasteti situatia in care am ajuns. Orice greseala as fi facut, insemna sa ajung in inchisoarea lui Negulescu de la Campina. Sorin Blejnar poate sa va spuna ca acesta s-a dus cu o zi-doua inainte, ca eu sa stau in conditii insalubre. Nu uitati ca orice transmitere de documente, informatii ar fi putut sa ma duca la inchisoare”

”Dupa a venit atunci, a ramas stocata imaginea lui Coldea. Nu va ganditi ca ma intalneam cu ei ca sa ii inregistrez. Imi pare rau ca nu pot sa satisfac dorinta multor oameni, dar nu inregistrez lumea cand vine la mine acasa. Nu mi-a dat prin cap sa o inregistrez pe Kovesi cand a fost la mine. Nu stiu, o sa imi storc mintea sa vad cum pot sa va conving de relatia mea cu Kovesi. Mie mi se pare mult mai grav ca multi oameni sunt pusi in situatia de a-si dovedi nevinovatia cand sunt probe false, cand pe masa judecatorilor se pun lucruri falsificate, iar Kovesi conduce acest mecanism. Credeti ca este mai grav ca a fost la mine acasa?”

”Dupa aceste inregistrari ma mai suspectati de simpatii fata de Kovesi? Va promit ca nu intentionez sa pastrez nimic pentru mine. Toate dezvaluirile pe care le am de facut, le voi face” a precizat Sebastian Ghita.

Daca este ofiter acoperit

”Stiti ca am dat o declaratie in fata Parlamentului. Este o obligatie sa o fac si am declarat ca nu sunt”

Despre numirea la DNA a Laurei Codruta Kovesi de catre Victor Ponta

”Tot acest cerc (Oprea, Coldea, Maior, Kovesi si altii – n.r.) se temea ca Victor Ponta va ajunge presedinte. Acest cerc, care ii arata simpatie, au hotarat sa-i ofere lui Klaus Iohannis Guvernul. Poate ca Ponta nu a reusit sa explice niciodata. In PSD era o presiune uriasa sa nu mai fie numit Daniel Morar. Basescu inventase un mecanism, prin votul CSM putea fi pastrat. Cum Basescu nu a acceptat primele propuneri ale lui Ponta, atunci el s-a gandit care e unica sansa sa numeasca pe altcineva, nu pe Morar. Kovesi. Si cum era sanatoasa la cap, intr-o relatie institutionala normala…”

Daca s-a vorbit vreodata de noapte alegerilor, din casa la Gabriel Oprea

”Probabil ca as fi fost si eu acolo, dar eram la un eveniment privat. Cred ca unii gandeau intr-un fel, altii in alt fel. Oamenii nu spun tot timpul ce gandesc. As dori, pentru ca mi se pare mult mai grav, sa inchei cu doua ganduri despre acesti oameni pe care i-am vazut falsificand…”

Despre activitatea procurorilor DNA

”Prima data Ponta. Apoi eu. Apoi si Ponta si eu. Cateodata si Dancu. Le-am spus ca se plaseaza in afara legii, cateodata se suparau, cateodata ne luau peste picior. Si Maior le spunea. Mai oameni buni, ati innebunit? Va bucurati cand vedeti oameni in inchisoare? Au spus-o si ei, ne ducem la Kovesi, aratam schema de paradire a lui Ghita, luam acceptul si il arestam”

”Nu ii spuneau lui Ponta sau mie ca maine ii terminam pe aia de la Antena 3. Dar era vizibil. Desi ii urasc astazi, de multe ori Maior, Dancu, incercau sa ii tempereze. N-a stat in puterea nimanui sa opreasca aceste lucruri”

”Mi se pare groaznic sa vedem in biroul procurorilor si cred ca o sa mai vedem multe astfel de inregistrari, sa aflam cum se omoara oameni. Va indemn, cereti Procurorului General sa ii aresteze maine pe acesti oameni” a conchis Sebastian Ghita.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img