vineri, 29 martie, 2024

SECRET RUSINOS! Sotia sefului PNL Iasi a recunoscut totul! Multa vreme nu a stiut nimeni ce face impreuna cu sotul – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Un caz uluitor cuprinde politica ieseana • Familia unui parlamentar iesean a reusit sa faca o adevarata miscare pe piata imobiliara si sa ascunda ani la rand o proprietate folosita abuziv • Deputatul PNL Costel Alexe si sotia acestuia au reusit sa fenteze statul roman, fara ca cineva sa se sesizeze de acest lucru

Un caz de-a dreptul scandalos se petrece in familia unui deputat iesean. Seful filialei judetene a PNL Iasi, deputatul Costel Alexe, a fost partas in ultimii ani la o ilegalitate uriasa, pentru care ar trebui sa plateasca cu varf si indesat. Alexe a ascuns o situatie in care a fost implicata sotia sa, Raluca, si care a iesit abia recent la suprafata. In tot acest timp, deputatul aflat la cel de-al doilea mandat a avut grija sa-si puna averea la adapost de ochii curiosilor. De altfel, in ultimii ani, de cand a ajuns parlamentar, averea acestuia a sporit considerabil.

Daca in 2012, cand a intrat in Camera Deputatilor, Costel Alexe avea doar un apartament de trei camere si un teren la Rediu, in ultimii ani, liberalul a reusit sa-si "creasca" bunurile. Deputatul iesean detine impreuna cu sotia sa, Raluca, trei apartamente in municipiul Iasi. Dintre acestea, Costel Alexe are doua apartamente trecute pe numele sau, in timp ce unul este trecut pe numele sotiei sale.

Apartamentul trecut pe numele sotiei deputatului a fost achizitionat in anul 2013 pe strada Arges din cartierul Alexandru cel Bun si are o suprafata de 101 metri patrati. Numai ca tot sotia sa, Raluca, a detinut prin inchiriere pentru o perioada de aproape 15 ani (intre 31 octombrie 2003 si 31 martie 2018) un apartament de tip ANL cu o camera la Podu Iloaiei.

Raluca Alexe (fosta Costin) a renuntat la acest apartament abia in urma cu cateva zile, la 31 martie 2018.  Practic, pe o perioada de circa cinci ani, aceasta s-a folosit atat de apartamentul de tip ANL, cat si de locuinta cumparata in cartierul Alexandru cel Bun, lucru ilegal. In mod normal, cine detine un apartament de tip ANL trebuie sa renunte la acesta in cazul in care are in proprietate o alta locuinta. Sotia deputatului iesean nu a facut acest lucru, ci mai mult, s-a folosit pentru inca cinci ani de bunul statului. Culmea, chiria pentru apartamentul respectiv era una extrem de mica, aceasta platind doar 23 de lei lunar catre Primaria orasului Podu Iloaiei.

Articolul 10 din Legea 152/1998 privind infiintarea Agentiei Nationale pentru Locuinte arata clar ca titularul nu are voie sa detina alte prioprietati "c) titularul contractului de închiriere si membrii familiei acestuia – sot/sotie, copii si/sau alte persoane aflate în întretinerea acestuia – sa nu detina o alta locuinta în proprietate, inclusiv casa de vacanta, cu exceptia cotelor-parti dintr-o locuinta, dobândite în conditiile legii, daca acestea nu depasesc suprafata utila de 37 metri patrati, suprafata utila minimala/persoana, prevazuta de Legea nr. 114/1996, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare".

Costel Alexe s-a folosit si el de acel apartament in ultimii ani. In primul sau mandat, 2012-2016, Alexe a fost ales uninominal pe colegiul care a cuprins si orasul Podu Iloaiei. De fiecare data cand ajungea la Podu Iloaiei, Costel Alexe se folosea fara probleme de apartamentul situat in blocul ANL.

In timp ce numerosi tineri se afla pe listele de asteptare de ani buni, familia Alexe nu a vrut cu niciun chip sa renunte la acel apartament. Ba chiar s-a straduit sa-l ascunda de ochii lumii cat mai bine si sa se foloseasca de el cat mai mult. Autoritatile statului ar trebui sa se autosesizeze si sa ia masurile care se impun, iar familia deputatului sa fie trasa la raspundere.

 

Reactie ciudata a liberalului

Intrebat de acest lucru, deputatul liberal a sustinut ca toate bunurile sale au fost achizitionate legal. Acesta a evitat insa sa ofere un raspuns transant cu privire la situatia de la Podu Iloaiei si de ce in ultimii cinci ani sotia sa nu a renuntat la acel apartament. "Intreaga activitate desfasurata din postura de demnitar al statului roman, respectiv deputat in perioada 2012-2018, este publica, transparenta si intotdeauna calauzita de respectarea legislatiei. Va reasigur pe aceasta cale ca familia deputatului Costel Alexe este de buna-credinta, toate bunurile sunt achizitionate legal, transparent, si declaratiile de avere depuse in perioada 2012-2017 sunt in acord cu legislatia in vigoare", a sustinut Costel Alexe.

Deputatul iesean detine trei terenuri in Rediu si Barnova, acestea fiind insa trecute pe numele sotiei sale, Raluca. Pe langa acestea, Costel Alexe si-a luat si un teren intr-o zona rezidentiala aflata pe malul lacului Aroneanu, de 500 metri patrati. Alexe este vecin cu alti politicieni, sefi din administratie, dar si oameni de afaceri care au obtinut de la primarul din comuna terenul platind doar un euro pe metrul patrat.

Deputatul mai are si unele terenuri in zona Sculeni, comuna Victoria, unde ar intentiona sa-si faca o ferma. Acestea nu sunt insa trecute in declaratia de avere.
Costel Alexe a devenit cunoscut nu doar din postura de ales al iesenilor. Acesta s-a bagat si in alte afaceri cu finantari europene, beneficiind de sute de mii de euro pentru diverse proiecte. De exemplu, Alexe a reusit sa obtina 350 mii de euro pentru salvarea viperelor de pe "Dealul lui Dumnezeu" si padurea si pajistile de la Mârzesti.

Banii s-au impartit insa prin firmele mai multor colegi de partid pe diverse contracte, iar viperile au fost uitate prin paduri. Anul trecut, Costel Alexe a avut o indemnizatie de aproape 65 mii lei de la Camera Deputatilor, in timp ce sotia sa a beneficiat de peste 10 mii lei ca manager al unui SRL-D, Corporex, infiintata ca agentie de consultanta.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img