vineri, 19 aprilie, 2024

Secretarul general al Comitetului Olimpic Rus ar fi fugit din țară

Distribuie:

Publicat:

Anastasia Davydova, secretarul general al Comitetului Olimpic Rus (ROC) și de cinci ori medaliată cu aur la Jocurile Olimpice, a fugit din țară, potrivit presei de stat ruse, citată de mai multe surse jurnalistice europene.

Plecarea lui Davydova din Rusia are loc în urma unei mobilizări parțiale a rezervelor militare pentru a lupta în războiul din Ucraina și a ordinului dat de Ministerul Sporturilor organismelor naționale de conducere de a suspenda taberele de antrenament din străinătate.

Agenția de știri de stat TASS relatează că Davydova a anunțat personalul de la baza sa de înot artistic din Moscova că nu intenționează să se întoarcă în Rusia.

Davydova este secretar general al ROC, după o carieră remarcabilă ca sportivă.

Cele cinci medalii olimpice de aur ale lui Davydova – câștigate la înot sincron la Atena 2004, Beijing 2008 și Londra 2012 – reprezintă o performanță depășită doar de compatrioata Svetlana Romashina.

În timp ce Comitetul Internațional Olimpic a recomandat ca sportivii și echipele naționale rusești să fie interzise din competițiile internaționale din cauza războiului din Ucraina, ROC nu a fost suspendat.

Conform Ria Novosti, Comitetul Olimpic Rus a declarat că nu știa despre plecarea Anastasiei Davydova și a membrilor familiei sale din Rusia, precum și de cererile de demisie din atribuția de secretar general al organizației.

Continuarea pe stiriepsurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img