joi, 18 aprilie, 2024

Secretul lui Mbah Gotho, barbatul care a trait 146 de ani

Distribuie:

Publicat:

Mbah Gotho a trait nici mai mult nici mai putin decat 146 de ani. Indonezianul a parasit de curand lumea pamanteana si s-a dus la cele vesnice. A strans amintiri cat pentru un secol si jumatate, caci a trait aproape un secol si jumatate.

Saparman Sodimejo, cunoscut sub numele Mbah Gotho, s-a nascut in decembrie 1870, conform BBC. A fost un fumator inrait si aproape toata viata s-a hranit cu carne de peste, caci era un pescar profesionist.

Lectie de viata tulburatoare de la omul care a trait 146 de ani

“De cand s-a intors de la spital, a mancat numai cateva linguri de ovaz si a baut foarte putin”, a declarat un nepot de-al sau pentru BBC. Pe 12 aprilie insa, la cateva saptamani dupa ce a ajuns pentru prima oara la spital, s-a stins din viata.

Gotho era pregatit pentru moartea sa inca de la varsta de 122 de ani. I-au murit toti copiii, cei 10 frati si cele 4 sotii. A fost cel mai longeviv din familia sa.

Fostul pescar a fost intervievat anul trecut de jurnalistii unui post de televiziune din Jakarta. Le-a marturisit ca s-a lasat de pescuit in ultimii ani si s-a dedicat ascultarii radioului si fumatului.

“Viata este doar o chestiune de a-ti accepta destinul din toata inima; am vrut sa mor de mult timp, caci sotiile, copiii si fratii mei au murit, dar Dumnezeu m-a binecuvantat cu o viata lunga. Imi traiesc viata cu rabdare si-mi accept destinul din toata inima”, a spus Mbah.

sursa

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img