joi, 18 aprilie, 2024

Secretul marelui scriitor rus Fiodor Dostoievski

Distribuie:

Publicat:

Secretul marelui scriitor rus Fiodor Dostoievski. Cel mai influent scriitor rus din toate timpurile, cu o viata aventuroasa si zbuciumata si o operă titanică, Dostoievski a fost o victimă a dependenței de jocurile de noroc, care i-au ruinat viață. Paradoxal însă, unele dintre cele mai strălucite române ale lui se datorează, într-o mai mică sau mai mare măsură, tocmai acestei patimi.

Secretul marelui scriitor rus Fiodor Dostoievski

De pildă, ultimul capitol din „Crima și pedeapsa” a fost scris în doar trei zile. Altfel, scriitorul risca să nu primească din partea editorului o sumă de bani în avans.  Dostoievski avea nevoie ca de apă de acei bani pentru a-și putea satisface patima pentru joc.

Jocurile de noroc au constituit și o sursă de inspirație pentru romanele sale. Cea mai elocventă dovadă fiind „Jucatorul”. Cea mai bună introspecție psihologică realizată vreodată în mintea unui om dependent de jocurile de noroc.

Dostoievski a fost unul din cei mai importanți scriitori rusi.  Cele mai cunoscute creații ale sale sunt cele patru mari române, Crimă și pedeapsă, Idiotul, Fratii Karamazov si Demonii, precum și nuvela Insemnări din subterană.

În total, operă să numără unsprezece române, trei nuvele, șaptesprezece povestiri precum și numeroase alte lucrări. S-a făcut de asemenea remarcat și pentru activitatea de jurnalist.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img