joi, 28 martie, 2024

Securistul Victor Ponta: “Dragnea a insistat sa o propun pe Kovesi la sefia DNA”

Distribuie:

Publicat:

Victor Ponta confirma informatiile lansate de Dumitru Iliescu, fost sef SPP. Fostul premier afirma ca Liviu Dragnea a fost cel care a insistat sa o propuna pe Laura Codruta Kovesi pentru sefia DNA.

"Da, domnul Dragnea avea un dosar si avea tot interesul sa o sustina pe doamna Kovesi", a declarat Victor Ponta, luni, la Parlament.

Duminica, Dumitru Iliescu a scris pe Facebook ca Liviu Dragnea a fost pus de Florian Coldea sa il convinga pe Ponta sa o propuna pe Laura Codruta Kovesi la sefia DNA in 2013.

"(…) in laboratoarele SRI si DNA, s-a pus la punct un plan de lupta, impotriva liderilor PSD si ALDE, a membrilor guvernului sustinut de acestea. Dar si de aceasta situatie este responsabil tot domnul Dragnea, care a cochetat in unele perioade cu sefii structurilor de forta. Mai mult, s-a implicat major in numirea la DNA a doamnei Codruta Kovesi. Desi nu l-am crezut la inceput, un prieten m-a informat ca inainte sa o propuna domnul Victor Ponta pe Kovesi in locul domnului Morar, generalul Coldea l-a chemat pe domnul Dragnea la T14, si i-a cerut sa il sprijine pentru a o numi la DNA? Liviu Dragnea a mers la Ponta si i-a spus ca daca o numeste scapa el de dosare, pentru ca este prietena lui. Insa pana sa mearga la Victor Ponta, a vorbit cu Gabriel Oprea dar si cu mai multi lideri judeteni ai partidului, carora le-a promis ca o sa le rezolve dosarele daca il conving pe Ponta sa o propuna acolo. Si doamna Elena Udrea a vorbit cu Ponta sustinand propunerea respectiva, dupa ce domnul Traian Basescu l-a contactat si el pe Dragnea care i-a promis ca o sa-l convinga pe premier sa dea curs solicitarii", a scris Iliescu pe Facebook.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img