News Flash:

Sedinta agitata de Consiliu Local la Husi

12 Februarie 2014
3245 Vizualizari | 1 Comentarii
Ieri a fost programata o noua sedinta a Consiliului Local Husi, la care au participat 17 consilieri, iar 2 au lipsit din motive subiective.Intrunirea a debutat cu alegerea presedintelui de sedinta, Liviu Iacob.

Presedinte de sedinta a trecut īn timp util la punctul doi de pe ordinea de zi, acesta fiind statutul de functii al Spitalului Municipal " Dimitrie Castroian", iar aici a fost dezvoltata o adevarata polemica intre consilierul local Catalin Tocu si primarul Ioan Ciupilan. Īntre cei doi a urmat o intreaga discutie contradictorie pāna cand presedintele sedintei Liviu Iacob a intervenit obligandu-i pe cei doi sa aiba un comportament civilizat si un dialog formal. Aceasta interventie a presedintelui de sedinta l-a deranjat teribil pe primarul municipiului Husi, amenintat de Liviu Iacob sa vorbeasca doar atunci cand īi este acordat cuvantul. "Domnule Iacob, eu intervin ori de cāte ori vreau eu", a spus primarul, avertizat insa de presedintele de sedinta ca va fi evacuat din sala. "Acesta este primarul municipiului Husi, nu poate suporta sa asculte o parere", a completat si consilierul Catalin Tocu. Primarul Ioan Ciupilan l-a ascultat pe consilierul Tocu pāna si-a terminat pledoaria, iar apoi a revenit si a argumentat faptul ca "afirmatiile pe care dumneavoastra le faceti īn postura dvs de avocat care va pot pozitiona intr-o postura de infractor cāt si de aparator", iar replica consilierul avocat Catalin Tocu nu a intarziat sa apara, acesta spunandu-i lui Ioan Ciupilan " Domnule primar, v-am aparat de atatea ori si īn calitate de infractor sau invinuit, iar īn sedinta urmatoare am sa va aduc documente prin care reiese ca am facut asta."

Consilierii locali i-au recomandat primarului sa nu mai dezinformeze opinia publica, īn conditiile īn care oricum parerea lui este subiectiva cu privire la managementul Spitalului Municipal Husi, fiind de notorietate faptul ca doreste cu orice pret sa o mentina īn functia de director general pe sora sa, dr. Lucia Rotaru Ciupilan. Mai mult decat atat, presedintele de sedinta i-a reamintit primarului Ciupilan modul īn care l-a schimbat, īn 2010, pe dr. Nelu Tataru din functia de manager al Spitalului Municipal Husi. Dupa ce schimbul dur de replici dintre primar si consilier, Liviu Iacob a luat cuvantul si a spus:

 "Nu puteti fi obiectiv la tot ceea ce este legat de spitalul Municipal Dimitrie Castroian, data fiind legatura dvs cu managerul spitalului, ea fiind sora dumneavoastra. Am fost īn sedinta trecuta, eu v-am citit din atributiile Consiliului de Administratie unde este specificat ca organigrama si statul de functii se supun dezbaterii īn consiliul de administratie. Īn plus si eu v-am urmarit si ascultat la televizor si vreau sa va spun ca ati fost un dragut, dar vreau sa va spun ca eu am un sensor de culoare la televizor si s-a inrosit, si va spun si de ce: DE LA ATATEA MINCIUNI!"

Primarul nu a ramas fara replica afirmand faptul: "Domnule Liviu Iacob, eu stiu ca dumneavoastra aveti un vis". Presedintele revenind si replicandu-i primarului Ciupilan " Domnule primar, daca aveam un vis, il votam presedinte de sedinta pe Catalin Dogaru, deoarece dansul si colegii dumnealui detin o majoritate politica, e simplu. Visul meu sunteti dvs" pasandu-i replica ironic. Īn legatura cu proiectul mai-sus mentionat, consilierul PDL Catalin Tocu a insistat sa se analizeze organigrama si statul de functiuni al Spitalului Municipal Husi inainte de a se vota bugetul de venituri si cheltuieli alocat functionarii acestuia pentru anului īn curs.

 De asemenea, consilierul local PDL Catalin Dogaru a intervenit īn dezbaterile pe marginea acestui proiect de hotarare si a precizat ca "sunt cativa medici specialisti din cadrul Spitalului Municipal care nu au aparatura necesara pentru desfasurarea activitatii īn specialitatea lor medicala. Īn acest sens, ar trebui achizitionat un Aparat Roentgen performant pentru ortopedie si un endoscop pentru explorari gastroenterologice, altfel medicii intentioneaza sa se orienteze profesional spre alte unitati medicale".

Galerie Foto


liviu iacob catalin tocu ioan ciupilan
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Ionut  | #103
ce mai consilieri locali ... imi trebuie un metoclopramid
Adauga comentariu

Mica publicitate

Sponsorizat
Sponsorizat
Sponsorizat
Sponsorizat
Adauga anunt gratuit

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1285 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013327 (s)