sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Sedinta Colegiului Prefectural Vaslui

Distribuie:

Publicat:

Prefectul Judetului Vaslui, Eduard-Andrei POPICA, a condus joi, 27 iulie 2017, sedinta ordinara a Colegiului Prefectural, care s-a desfasurat ȋn Sala Mare a Consiliului Judetean.

Principalele subiecte incluse pe ordinea de zi au fost voluntariatul-prioritate in educatia copiilor si monta naturala clandestina la speciile taurine si ovine pe raza judetului Vaslui.

In prima parte a sedintei, directorul Directiei Judetene de Sport si Tineret (DJST) Vaslui, Raducu Tatu, a facut referire la importanta voluntariatului, precizand ca institutia pe care o coordoneaza este implicata in diferite proiecte anuale, cum ar fi “Saptamana Nationala a Voluntariatului”, “Ziua Nationala a Tineretului” si „Gala voluntarului”, care sunt completate, pentru perioada de vara, de o serie de activitati de voluntariat si educatie nonformala, ce se desfasoara in Centrul de Agrement “Poiana Caprioarei”.

”Vor avea loc cursuri de animatie culturala, educatie rutiera, orientare turistica, protectia mediului, la care sunt asteptati sa participe peste 500 de tineri din Vaslui, in cadrul proiectelor Vacanta in siguranta, Team building pentru voluntarii vasluieni, Primul ajutor”, a precizat Raducu Tatu, directorul DJST Vaslui.

In ceea ce priveste monta naturala clandestina la speciile taurine si ovine pe raza judetului Vaslui, coordonatorul Oficiului Judetean de Zootehnie, Catalin Chelmu, a declarat ca fermierii nu solicita insamantarea artificiala. Foarte multi crescatori apeleaza la monta naturala clandestina cu tauri neautorizati din propriile gospodarii, acest lucru facandu-se si in localitatile care au operator autorizat.
   
”Situatia ar putea fi redresata daca la nivel de consilii locale ale primariilor s-ar angaja un operator insamantator autorizat. Costurile ar fi mult mai reduse, nu mai trebuie amenajate adaposturi pentru animale, platit ingrijitor, asigurate suprafete de pasuni. Specialistul poate fi angajat cu un salariu stabilit in consiliul local, care poate fi remunerat din taxa stabilita pentru insamantare de membrii consiliului local, din taxa de pasunat, acesta fiind sigur ca are un venit fix si constant pe tot parcursul anului”, a completat Catalin Chelmu.
 
In final, subprefectul Mircea GOLOGAN a anuntat ca in Colegiul Prefectural a fost cooptat si presedintele Casei de Asigurari de Sanatate, Mihaela Chitariu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img