News Flash:

Sefa ANAF, prima iesire publica dupa trei luni de la numire - La ce eveniment oficial a fost prezenta Mihaela Triculescu

10 Aprilie 2019
741 Vizualizari | 0 Comentarii
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.9212 RON (0.0000)
USD: 4.1382 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
media 154653991134248300

Președinta Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), Mihaela Triculescu, participă, marți, la primul eveniment oficial de la instalarea în funcție, acum trei luni, informează Mediafax.

Mihaela Triculescu a fost numită în funcția de președinte al ANAF la data de 3 ianuarie 2019, în aceeași zi cu revocarea lui Ionuț Mișa.

Ea este prezentă marți la Comisia pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupției și petiții a Senatului, unde mai sunt prezenți reprezenți ai băncilor, Băncii Naționale a României (BNR) și Autorității Naționale de Protecție a Consumatorilor (ANPC).

La această Comisie se desfășoară marți audierile în cazurile privind: problema înființării popririlor bugetare asupra conturilor bancare personale, fără înștiințare prealabilă (Dosar 170 din 2019); cesionarea de către bănci a creanțelor debitorilor, dreptul cesionarilor de a percepe de la debitor sume reprezentând dobândă și comision de administrare, verificarea de către ANPC a conținutului contractelor încheiate între instituțiile de credit și consumator, necesitatea modificării O.U.G. nr. 52/2016, în sensul includerii tuturor tipurilor de contracte de credit, modul în care a supravegheat și controlat BNR activitatea băncilor care au cesionat creanțele către firmele care nu erau instituții de credit sau instituții financiare autorizate, necesitatea obligării băncilor de a notifica clienții înainte de a transmite datele personale la Biroul de Credit (Dosarul 121 și Dosarul 171).

CV-ul Mihaelei Triculescu (42 de ani) a fost publicat pe site-ul instituției vineri, 25 ianuarie, la trei săptămâni de la numirea din 3 ianuarie. Din 2016 până la finele anului trecut, șefa Fiscului susține că a activat la propriul cabinet individual de indolvență. Triculescu este practician definitiv în insolvență, începând cu data de 15 septembrie 2016, dată de la care și-a deschis și propriul cabinet în Craiova, potrivit informațiilor afișate de Uniunea Naţională a Practicienilor în Insolvenţă din România (UNPIR). Cei mai mulți practicieni în domeniu își deschid propriul cabinet după cel puțin un an de la obținerea dreptului de practică, mai reiese din datele UNPIR.

Activitățile acesteia din această postură sunt, conform precizărilor din CV, de: coordonare a activității privind procedurile de insolvență pentru companiile aflate în portofoliul, respectiv al debitorilor aflați în procedura insolvenței (perioada de observație, reorganizare judiciară și/sau faliment); asistență și consultanță în domeniul insolvenței și al dreptului societar și comercial.

Triculescu a gestionat, în calitate de lichidator judiciar, mai multe dosare ale unor companii aflate în insolvenţă sau în faliment, cabinetul său de insolvenţă fiind implicat, conform just.ro, în 41 de dosare. Dosarele sunt pe rolul instanţelor din Dolj, Arad, Bucureşti, Olt, Suceava şi Braşov. Aceasta a reprezentat companii aflate în proces cu Oficiul Registrului Comerţului, Agenţia Judeţeană a Finanţelor Dolj, Agenţia Judeţeană a Finanţelor Publice Olt, Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Craiova, iar firmele au activităţi în turism, agricultură, industrie alimentară, HoReCa, construcţii. În plus, există şi dosare în care a reprezentat companii în cauze în care sunt implicate şi instituţii ale statului.

Printre companiile reprezentate se numără Dalysim Servimpex, cu activităţi în domeniul administrativ, Cosmica Travel, cu activităţi în domeniul turismului, Robelia Impex şi Crinos Impex, cu activităţi în domeniul comerţului alimentar, şi Snail, compania care se ocupă cu creşterea animalelor, aflată în insolvenţă. Alte dosare privesc insolvenţa Vanmoritz Group SRL, companie care activa în domeniul HoReCa sau falimentul Alisor Com SRL, firmă din judeţul Dolj cu activităţi în domeniul construcţiilor.

Triculescu a lucrat cel mai mult timp ca director economic pentru Rophill Com, prima dată nouă ani, între 2002 și 2011, apoi încă patru ani, între 2012 și 2016. Această firmă comercializează diverse tipuri de echipamente pentru instalații sanitare, iar din 2017 a intrat în insolvență.

În perioada dintre, 2011 – 2012, Triculescu a deținut funcția de director adjunct al Centrului Regional de Formare Profesională a Adulților Dolj.

Între 1999 și 2002, aceasta a fost economist la Getrans Suma 2-3 Impex, care a fost închisă la finele anului 2011.

Născută la 3 mai 1976, Mihaela Triculescu a urmat cursurile Facultății de Științe Economice ale Universității din Craiova, între 1994 și 1998, fiind licențiată în Economie si Gestiunea Producției Agroalimentare. Și-a completat aceste studii cu un master în Analiza diagnostic si evaluarea afacerilor, la aceeași facultate, între 2006 și 2008.

În plus, la aceeași facultate a obținut, între 2012 și 2014, un certificat de competențe profesionale ale personalului didactic Nivelul I – II formare Psihopedagogică și două acreditări - CNFPA/ ANC – Certificat manager de proiect și CNFPA/ ANC – Certificat formator.

Mihaela Triculescu și-a mai trecut în CV că vorbește limba engleză la nivel fluent, are permis auto pentru categoria B și știe Microsoft Office Word, Excel, Power Point, Project. De menționat că pachetul Microsoft Office este o suită de programe care cuprinde Word, Excel, PowerPoint, Access, Outlook, Frontpage și Photo Editor.

În schimb, în CV-ul acesteia nu apare că a fost contabilă la SC Servicii Publice SA, firma de curăţenie a Primăriei Cârcea. Unul dintre reprezentanții acestei comune de 3.400 de locuitori din judeţul Dolj a confirmat, la începutul lunii ianuarie că Triculescu a lucrat acolo, iar pe site-ul acestei primării există documente semnate de noua șefă a Fiscului. De asemenea, CV-ul acesteia nu arată că a fost acționar la vreo firmă, așa cum reiese din datele de la Registrul Comerțului.

Conform Ziarului Financiar, Mihaela Triculescu a fost sau este asociată în mai multe companii printre care Inspire General SRL din Dolj, împreună cu Adriana Cotel, preşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului, precum şi în Angelo Media Soft SRL (activităţi de realizare a soft-ului la comandă), Expert Consult M&M SRL (activităţi de contabilitate şi audit financiar, consultanţă în domeniul fiscal), Perfect Balance Profesional SRL (activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management).

În presă au apărut informaţii conform cărora Mihaela Triculescu a fost respinsă de cinci ori, în trei ani, la examenul oral pentru ocuparea unor funcţii de inspector la Antifraudă, în perioada 2014-2016.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1302 (s) | 23 queries | Mysql time :0.020123 (s)