vineri, 29 martie, 2024

Sefa CNAIR spune ca s-a saturat de procese si despagubiri: ‘Sa evitam, pe cat posibil, disputele in arbitraje sau la curtile arbitrale internationale’

Distribuie:

Publicat:

 

Reprezentanții Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere s-au săturat de procese și despăgubiri. Ei anunță că schimbă strategia și vor organiza periodic „ședințe de analiză a notificărilor de revendicare în scopul stingerii lor”.

În cadrul ședințelor vor fi analizate toate notificările astfel încât să se evite disputele în instanță și, eventual, plata despăgubirilor. La ședințe vor participa responsabilul de proiect, antreprenorii și inginerii care vor căuta soluții pentru problemele apărute, scrie mediafax.ro.

„Rațiunea de fond ar fi să evităm pe cât posibil disputele în arbitraje sau la curțile arbitrale internaționale care pot conduce la cheltuirea unor sume considerabile din fonduri publice în mod ineficient. Responsabilii de proiecte, împreună cu antreprenorii și reprezentanți ai lor, precum și ai inginerilor, au obligația identificării soluțiilor pentru stingerea acestor notificări. Măsura face parte din nouă politică a companiei în ceea ce privește implementarea proiectelor și anume aceea de dezvoltare a unor parteneriate bazate pe onestitate, loialitate și colegialitate”, a explicat Mariana Ioniță, directorul general CNAIR.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img