News Flash:

Sefii de Consilii Judetene vor fi alesi indirect, prin votul consilierilor judeteni

5 Martie 2015
1645 Vizualizari | 0 Comentarii
Viitorii presedinti ai Consiliilor Judetene vor fi alesi prin vot indirect, din randul consilierilor judeteni, revenindu-se astfel la formula din 2004, a decis Comisia de Cod Electoral. Comisia  a finalizat, joi, proiectul de lege privind alegerile locale, stabilind ca presedintii consiilor judetene vor fi alesi indirect prin vot secret din randul consilierilor judeteni.

Pentru alegerea acestora este nevoie de majoritatea din Consiliul Judetean, in timp ce pentru revocarea acestora este nevoie de doua treimi din consiliul judetean. In acest fel, se revine revine la prevederile legale din 2004. In schimb, primarii vor fi alesi, ca si pana acum, intr-un singur tur.

PNL a propus ca sefii de CJ-uri sa fie alesi prin vot uninominal, in doua tururi de scrutin, in timp ce PSD a optat pentru vot uninominal, intr-un singur tur. Pentru ca nu s-a ajuns la o concluzie, solutia de compromis, acceptata de ambele tabere a fost alegerea indirecta a presedintilor de CJ. Totodata, Comisia de Cod Electoral a decis "introducerea sistemului informatic de prezenta la vot si de depistare a votului multiplu".
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1452 (s) | 34 queries | Mysql time :0.054668 (s)