vineri, 26 aprilie, 2024

Sefii PSD – ALDE fac declaratii. Ce decizii s-au luat in privinta pensiilor si a salariilor – LIVE TEXT

Distribuie:

Publicat:

edinta coalitiei de guvernare PSD – ALDE a luat sfarsit. La sedinta au fost prezenti si premierul Mihai Tudose, dar si cativa ministri, care au plecat prin usa din spate, desi promisesera ca vor sta la declaratii cu jurnalistii dupa finalizarea sedintei. La declaratii au mai ramas doar liderii coalitiei Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu.

Printre cei care au venit la reuniunea desfasurata la sediul central al ALDE se numara ministrii Carmen Dan, Adrian Tutuianu, Sevil Shhaideh, Lia Olguta Vasilescu, Teodor Melescanu, Viorel Ilie.

Liderii PSD-ALDE s-au intalnit luni, de la ora 12.00, in cadrul sedintei coalitiei de guvernare, pentru a analiza activitatea Guvernului Tudose din ultima saptamana, precum si pentru a discuta despre modificarea Legii pensiilor militare.

LIVE TEXT:

Calin Popescu-Tariceanu: 

”A fost un bun prilej sa fim pusi la curent cu cateva lucruri importante. Principala chestiune, a aparut necesitatea convocarii unei sesiuni parlamentare extraordinare. Masura referitoare la trecerea ELCEN sub autoritatea Primariei Generale necesita adoptarea unei OUG. Daca aceasta masura va fi luata prin OUG, atunci Parlamentul se convoaca intr-un termen de cinci zile. Acest lucru va depinde de ceea ce decide Guvernul”.

”Legea pensiilor speciale, asa cum functioneaza, introduce o anomalie in sistem. Pensiile speciale ajung sa fie mai mari decat salariul net. Nu exista nicaieri un astfel de sistem care sa fie sustenabil. Trebuie facuta o corectie (…) rezolvarea problemei este urgenta. Nu se micsoreaza nicio pensie care este in plata”.

Liviu Dragnea:

”Pensiile aflate in plata nu scad, pensiile care ar avea prin calculul actual o valoare mai mare decat salariul sa nu poata depasi salariul si sa fie indexare doar cu indicele de inflatie. Daca cineva iese la pensie, din aceste categorii, cu o pensie care ajunge pana la 131% din salariu, problema este ca daca azi e valoarea X, peste doi ani se poate ajunge la o crestere de 150%. Evalueaza, au plecat la Guvern, ca sa puna in articole aceste principii discutate. Riscul foarte mare e ca daca nu se intervine, impactul bugetar poate sa ajunga de la 6 la 10-11 miliarde in doi ani de zile. Este foarte greu de calculat”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img