vineri, 19 aprilie, 2024

Seful CCR, despre dosarul “Belina”: “Nu este vorba de coruptie ci despre calitatea persoanelor anchetate”

Distribuie:

Publicat:

Presedintele CCR Valer Dorneanu considera ca in dosarul in care au fost trimisi in judecata Liviu Dragnea si fosta sa sotie, Bombonica Prodanca, nu este vorba de coruptie si singurul motiv pentru care cazul a fost instrumentat de DNA ar fi “calitatea persoanelor implicate”.

“Asa a fost calificat (ca dosar de coruptie, n.red.). Acolo era un abuz ceva cu angajarea unei persoane… (Bombonica Prodanca, n.red.) a angajat niste persoane la ea desi n-ar fi lucrat. Pai asta e coruptie? Asta e abuz in serviciu!”, a sustinut Dorneanu. Intr-un interviu publicat sambata seara de B1 Tv, Dorneanu spune ca exista mai multe forme de abuz in serviciu si ca decizia CCR care impune un prag nu se refera la cel care presupune acte de coruptie.Intrebat cum ar putea sa nu se refere de vreme ce se aplica in cazul dosarului in care e trimis in judecata Liviu DragneaDorneanu spune ca nu vede coruptia din acel dosar.

“E instrumentat de DNA ca urmare a calitatii persoanelor implicate in dosar, nu ca urmare a faptului ca s-ar fi incadrat exact in coruptie. Apropo de distinctia asta si de Comisia de la Venetia. Comisia de la Venetia, in spatiul UE, vorbea de severitatea interventiei punitive a statului impotriva actelor de coruptie si acolo spune ca e coruptie indiferent de valoare, de prag. Dar la abzul obisnuit…”, a spus Dorneanu.


Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img