vineri, 19 aprilie, 2024

Seful DOE: ‘Inchiderile de productie din SUA s-au ridicat la 2,2 milioane barili in timpul pandemiei’

Distribuie:

Publicat:

Peste 2,2 milioane barili din producția de petrol din SUA a fost închisă ca răspuns la cerere și prețuri scăzute , a declarat secretarul american pentru energie, Dan Brouillette.

„Probabil că vom vedea o reducere suplimentară înainte de a începe să vedem curba cererii în creștere din nou”, a spus Brouillette în cadrul unei teleconferințe a consiliului consultativ pentru energie.

„Sperăm că acest lucru ne va permite să stabilizăm această recuperare și să începem procesul de creștere a producției în speranța că această industrie să-și revină la fel de puternică pe cât a fost pre-pandemie și să sperăm că va deveni și mai puternică”, a adăugat el. „Este foarte important să vedem că această industrie energetică revine la niveluri pre-pandemice.”

Datele din SUA publicate miercuri au arătat o producție americană la 11,5 milioane b / d săptămâna trecută, în scădere cu 1,6 milioane b / d față de 13 martie.

Brouillette a declarat că statutul american de principal producător mondial de petrol i-a oferit președintelui Donald Trump un avantaj în negocierea înțelegerii de a pune capăt războiului prețurilor petrolului dintre Arabia Saudită și Rusia. „Dacă nu am fi fost în poziția în care ne aflăm … nu ar fi putut negocia în felul în care a facut-o”, a spus el.

În ceea ce privește eforturile administrației de a completa Rezerva Strategică de Petrol în timp ce prețurile petrolului sunt scăzute, Brouillette a declarat că DOE ar putea încerca să negocieze contracte de închiriere suplimentare cu producătorii de petrol pentru a permite stocare privată în depozitele guvernamentale.

În martie, democrații din Congres au blocat solicitarea DOE pentru a cumpăra petrol brut american în valoare de 3 miliarde de dolari pentru SPR. DOE a trecut apoi la un plan de închiriere prin care nouă companii au negociat să stocheze un total de 23 de milioane de barili în depozitele guvernamentale. Firmele care au beneficiat de aceasta opțiune au fost Chevron, ExxonMobil, Energy Transfer, Vitol, Atlantic Trading, Alon SUA, Equinor Marketing & Trading, Mercuria Energy America și MVP Holdings.

Stocurile SPR au crescut săptămâna trecută cu 1,9 milioane de barili, până la 641,6 milioane de barili, o creștere totală de 6,7 milioane de barili începând cu 17 aprilie, conform datelor EIA. Cu o capacitate actuală autorizată de 714 milioane de barili, depozitele mai au loc pentru alți 72,4 milioane de barili.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img