vineri, 19 aprilie, 2024

Seful FSB, Aleksandr Bortnikov acuza serviciile speciale din alte tari de sustinerea teroristilor

Distribuie:

Publicat:

Șeful Serviciului Federal de Securitate al Rusiei, Aleksandr Bortnikov, a acuzat serviciile speciale ale statelor străine de susținerea teroriștilor, a anunțat agenția TASS.

După cum a explicat Bortnikov, unii dintre actorii geopolitici, deși condamnă terorismul, folosesc subunitățile organizațiilor teroriste internaționale în propriile lor interese. Vorbind la Adunarea Interparlamentară a statelor membre CSI, directorul FSB a declarat că serviciile speciale ale câtorva țări contribuie la crearea de noi grupări teroriste. Este vorba de ajutor acordat pentru formarea de personal, de sprijin financiar, material și tehnic, informațional și de altă natură, scrie vestidinrusia.ro.

Bortnikov a punctat dovezi ale amestecului în treburile interne ale statelor sub pretextul luptei împotriva terorismului. Potrivit spuselor sale, serviciile speciale străine încearcă să prezinte grupările care s-au compromis prin activități teroriste drept ”organizații de opoziție”.

Înaintea acestor declarații, Bortnikov a anunțat că, în ultimii doi ani, au fost prevenite 78 de acte teroriste în Rusia. În total, angajații serviciilor speciale rusești au reușit să prevină 129 de infracțiuni de terorism.

Directorul FSB a mai arătat că, în Rusia, a crescut amenințarea atacurilor teroriste duble. ”După o primă detonare, teroriștii așteaptă sosirea la fața locului a angajaților organelor de ordine și comit un al doilea atac”, a explicat el.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img