joi, 28 martie, 2024

Seful laboratorului de Radiologie al SJU Vaslui, in conflict de interese

Distribuie:

Publicat:

Seful Laboratorului de Radiologie al Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Vaslui, Ghodsi Mahboob Alam Mohammad, este acuzat de Agentia Nationala de Integritate (ANI) pentru conflict de interese, deoarece pentru o perioada de doi ani s-a aflat in situatia de incompatibilitate.

Potrivit ANI, acesta a exercitat simultan functia de sef de laborator si cea de administrator al unei societati cu profil medical, incalcand astfel dispozitiile art.185, alin 15 coroborate cu dispozitiile art.178, alin 1, lit g din Legea nr.95/2006.

Este bine cunoscut faptul ca radiologul este unul dintre cei mai bine platiti salariati ai unitatii medicale. In anul trecut, Mohammad Ghodsi a primit un salariu de trei ori mai mare decat cel al managerului Ana Rinder si asta datorita numarului mare de garzi pe care acesta le-a efectuat.

Acesta nu este singurul scandal in centrul caruia se afla medicul radiolog. In anul 2018, o doctorita a fost nevoita sa plece spital, dupa ce l-a acuzat pe seful de la Radiologie ca este "vataful spitalului", pentru maniera discretionara in care acesta stabilea garzile, , favorizandu-se cu cate 13 garzi pe luna, in timp ce alti trei medici de aceeasi profesie ajungeau la 8 sau chiar 3 garzi pe luna.
ANI  inaintat o plangere penala impotriva medicului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img