joi, 28 martie, 2024

Seful Politiei Barlad nu mai are voie sa lucreze!

Distribuie:

Publicat:

Seful Politiei Barlad, care este cercetat pentru infractiuni de serviciu, nu mai are voie sa lucreze in institutia pe care a condus-o in ultimii ani, dupa ce magistratii Tribunalului Vaslui au admis, in parte, contestatia procurorilor la masura controlului judiciar, dispusa de Judecatoria Barlad.

Chelaru
nu are voie sa isi desfasoare activitatea in cadrul Politiei Municipiului Barlad, sa nu indeplineasca nici o functie de conducere sau care implica atributii de control in cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Vaslui, sa nu efectueze acte de cercetare penala.”

Instanta atrage atentia inculpatului Chelaru Vasile ca, in caz de incalcare cu rea-credinta a obligatiilor care ii revin, masura controlului judiciar poate fi inlocuita cu masura arestarii preventive”, se arata in hotararea Tribunalului Vaslui, care este definitiva.

Inculpatul a cerut clementa in fata judecatorilor. El chiar a anuntat ca se va retrage din politie, prin pensionare.
Seful Politiei din Barlad este banuit ca ar fi incercat sa amane cercetarile intr-un dosar de viol si ca totodata ancheta in acest caz s-a desfasurat in mod defectuos. Mai sunt acuzati in acest dosar si alti subalterni.
Politistii sunt acuzati de faptul ca dupa ce o tanara de 17 ani a depus o plangere la Politie ca a fost violata, acestia ar fi incercat sa refaca traseul adolescentei din ziua incidentului si in momentul in care au ajuns in fata apartamentului au oprit ancheta cu totul.

In acelasi dosar mai este cercetat si seful Centrului de Primire in Regim de Urgenta a Copilului Abuzat, Exploatat si Neglijat, psihologul Ionel Bratianu. Acesta este acuzat ca ar fi facut o expertiza favorabila agresorului la cererea sefului Politiei din Barlad, expertiza care contrazice faptele care s-au petrecut de fapt.
Pe de alta parte, seful Politiei din Barlad a declarat pentru presa locala ca este nevinovat si ca se simte nedreptatit, depunand si o plangere la procurorul sef de la Parchetul de pe langa Tribunalul Vaslui.
Surse din randul anchetatorilor sustin ca Vasile Chelaru ar fi intervenit telefonic pe langa seful centrului din Barlad, psihologul Ionel Bratianu, sa intocmeasca expertiza in cazul tanarului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img