News Flash:

Seful Politiei Rutiere Vaslui a fost suspendat din functie

2 Ianuarie 2016
3488 Vizualizari | 1 Comentarii
Iulian MUNTEANU, seful Biroului Rutier Vaslui, afost suspendat din functie dupa ce magistratii au emis pe numele acestuia un mandate de arestare preventiva pentru o perioada de 30 de zile. Alaturi de acesta, alti doi ofiteri sunt anchetati de catre procurorii DNA pentru fapte de coruptie.

Atributiile lui Iulian Munteanu, au fost preluate de catre comisarul sef Claudiu Ripa, adjuctul Politiei Municipale Vaslui. Comisarul-sef,  Ioan Virlan, seful Serviciului Rutier, a fost pus la dispozitia comandantului Politiei Judetene Vaslui, in locul sau fiind numit comisarul George Sava, seful Biroului Drumuri Nationale si Europene din cadrul aceluiasi serviciu. Tot masura punerii la dispozitie a fost luata si fata de subcomisarul Augustin Brat, ofiter care lucreaza in cadrul Serviciului Rutier.

"Politistii fata de care s-a pus in miscare actiunea penala au fost pusi la dispozitie, acestia indeplinind doar acele sarcini si atributii de serviciu stabilite de seful unitatii de politie (Catalin Popa - n.r.). De asemenea, politistul arestat preventiv a fost suspendat din functie. Mentinerea in activitate a celor trei politisti se hotaraste dupa solutionarea definitiva a cauzei", a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Vaslui, Mihaela Straub.

Seful Biroului Rutier al municipiului Vaslui, Iulian Munteanu si comisarul-sef Mihai Axente, de la Directia Rutiera a Politiei Romane, au fost retinuti, de procurorii DNA, iar ulterior, Tribunalul Vaslui a dispus arestarea preventiva pentru 30 de zile a acestora, pentru mai multe infractiuni de coruptie. Iulian Munteanu a pretins de la conducatorii auto favorizati foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul (baterie auto, lemne de foc, 12 metri cubi de scandura la pret redus pentru acoperisul unui imobil apartinand unui superior de-al sau, 400 de bucati de scandura cu model) si, totodata, i-a determinat pe subordonati sa falsifice procesele-verbale de constatare, in unele situatii chiar prin suprascriere, pe baza carora s-a stabilit natura sanctiunii, aratau anchetatorii DNA. Munteanu este acuzat de trei infractiuni de luare de mita, dare de mita in forma continuata (doua acte materiale), doua infractiuni de trafic de influenta, doua infractiuni de abuz in serviciu, fals intelectual, fals material in inscrisuri oficiale, 12 infractiuni de instigare la abuz in serviciu, doua infractiuni de instigare la fals intelectual si trei infractiuni instigare la fals material in inscrisuri oficiale.

iulian munteanu procurorii dna
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0969 (s) | 23 queries | Mysql time :0.035714 (s)