vineri, 19 aprilie, 2024

Semintele de chia fac minuni pentru cei cu probleme digestive

Distribuie:

Publicat:

Semintele de chia au un continut ridicat de nutrienti si antioxidanti, fiind foarte versatile. Fibrele, acizi grasi omega-3 si multimea de minerale din aceste mici seminte sunt cateva dintre motivele pentru care ar trebui sa le incluzi in alimentatia ta. Doua linguri cu seminte de chia furnizeaza corpului 10 grame de fibre care reduc reactiile inflamatorii in corp, scad colesterolul si regleaza tranzitul intestinal. 
 
Le poti consuma in apa cu lamaie, in smoothie-uri sau sub forma de budinca cu lapte vegetal. De asemenea, semintele de chia pot sa inlocuiasca oul in retete, amestecandu-le cu apa pentru a forma un gel. 
 
Sunt mai multe motive pentru care aceste seminte sunt bune pentru sanatatea organismului. Spre exemplu, sunt sarace in colesterol si sodiu. De asemenea, sunt mai usor de digerat, comparativ cu semintele de in, si, totodata, contin mai multi nutrienti decat somonul. Semintele de chia sunt o sursa excelenta de calciu si fosfor, fibre si mangan. Mai mult, au un continut ridicat de proteine, carbohidrati sanatosi, grasimi esentiale, vitamine si minerale, precum vitamina B, calciu, cupru, zinc, etc. in acelasi timp, contin antioxidanti care intaresc sistemul imunitar. Aceste seminte furnizeaza energie atat pentru minte, cat si pentru corp. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img