miercuri, 24 aprilie, 2024

Semnal de ALARMA tras de la cel mai inalt nivel: “Europa trebuie sa se teama de inmultirea micilor patrii”

Distribuie:

Publicat:

Presedintele Parlamentului European, italianul Antonio Tajani, a estimat ca Europa trebuie sa se teama de inmultirea micilor patrii, intr-un moment in care Catalonia lupta pentru independenta sa si in regiunile italiene Lombardia si Veneto are loc duminica un referendum pentru o mai mare autonomie, relateaza AFP. Europa trebuie, desigur, sa se teama de inmultirea micilor patrii, a declarat Tajani intr-un interviu publicat duminica in cotidianul Il Messaggero din Roma. ”De aceea, nimeni din Europa nu are intentia de a recunoaste Catalonia ca stat independent”, a subliniat presedintele PE. ”Chiar si Theresa May (premierul britanic), in plin Brexit, a spus ca Regatul Unit nu va recunoaste niciodata Catalonia”, a adaugat el, conform Agerpres. Potrivit declaratiilor lui Tajani, ”Spania este, prin istoria sa, un stat unitar, cu numeroase comunitati autonome, cu populatii diverse, care vorbesc limbi diferite, dar care sunt un stat unitar”.

ajani, care apartine Grupului PPE (dreapta), face o distinctie intre referendumul din Catalonia si cel din Lombardia si Veneto, doua regiuni italiene care voteaza duminica in cadrul unui referendum pentru o mai mare autonomie. ”In primul rand, cele doua referendumuri (din Lombardia si din Veneto) sunt legitime, ceea ce n-a fost cazul in Catalonia. Apoi, referendumul din Catalonia era pentru independenta, in timp ce Lombardia si Veneto cer mai multa autonomie”, a declarat Tajani, avertizand: ”Atentie, a nu se interpreta referendumurile de duminica drept inceputul unui sezon separatist”.
”In Spania nu este vorba de autonomie, ci de proclamarea independentei – in contradictie cu statul de drept si impotriva Constitutiei spaniole -, care este rezultatul unui referendum ilegal, promovat incalcand regulile autonomiei catalane”, a conchis presedintele PE.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img