joi, 28 martie, 2024

SEMNAL extrem de puternic pentru TOTI cei care si-au propus sa isi cumpere o locuinta in acest an

Distribuie:

Publicat:

În ciuda crizei economice iscate de pandemiei noului coronavirus SARS-CoV-2, în primele 11 luni din 2020 s-au vândut peste 7.800 de imobile, în Capitală. Cei mai mulți români cumpără locuințe pentru a le închiria. În marile orașe din țară au fost creșteri variate, de la plus 0,8%, față de începutul anului, până la 7,5%.

 

„Nu băgați banii în proprietăți!”, zice Elon Musk. Proprietarul Tesla a promis ca-și va vinde toate casele și se ține de cuvânt. Și-a vândut trei proprietăți din Los Angeles înainte de Crăciun. Romanii fac pe dos: Visul investitorului român este să cumpere un apartament și să-l dea la închiriat.

Musk, a devenit cel mai bogat om al lumii, după ce l-a întrecut Jeff Bezos, șeful Amazon, care are o avere de 170 de miliarde de dolari și deține imobiliare în valoare de 100 de milioane de euro.

La noi, 96% dintre români sunt proprietari. Avem cel mai ridicat procent de proprietari de case din UE. Cei mai multi chiriasi sunt în Germania- doar 51% dintre locuitori sunt proprietari.

Cumpărăm, în medie, câte 45 – 50 .000 de case, terenuri și apartamente în fiecare lună, arată datele Agenției de Cadastru și Publicitate Imobiliară, instituția care inventariază toate imobilele de pe teritoriul țării.

Cele mai multe s-au vândut, în medie, în primele 11 luni din 2020, în București – peste 8.700 de imobile, Ilfov- 4.400 și Cluj – 2.800, iar cele mai puține – doar 200 – în Olt. Statistica vânzărilor de imobile urmează trendul economiei: în județele puternice, cu mulți investitori și angajați cu salarii mai mari, se fac mai multe investiții în imobile decât în județe sărace precum Teleorman, Covasna sau Olt.

CONTINUAREA PE BUGETUL.RO

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img