miercuri, 24 aprilie, 2024

Semnalele importante pe care ti le da corpul tau atunci cand este foarte stresat. Atentie, pot aparea probleme grave!

Distribuie:

Publicat:

Aparitia stresului este inevitabila uneori, dar atunci cand acesta incepe sa fie la ordinea zilei mai degraba decat ocazional, poate avea efecte negative asupra organismului.

Top 6 semnale importante pe care ti le da corpul tau atunci cand este foarte stresat:

1. Afectiuni ale pielii

Psoiazisul, acneea si alte afectiuni ale pielii pot fi cauzate de stres, potrivit unui studiu condus pe studenti. Rezultatul a fost sustinut si de o alta cercetare efectuata pe soareci, care a aratat ca animalele expuse la mult stres risca sa dezvolte infectii de piele.

2. Schimbari de greutate

Neputinta de a stabiliza greutatea corporala cu diete si exercitii fizice reprezinta un alt semn ca organismul este foarte stresat. Stresul frecvent duce la cresterea nivelului de cortizol in organism, ceea ce duce la un apetit exagerat si la un metabolism greoi, deci si la cresterea in greutate.

Insa, uneori, anxietatea si stresul determina oamenii sa slabeasca – aceasta se intampla deoarece poate creste nivelul de adrenalina, ce imbunatateste metabolismul.

3. Raceli frecvente

Des stresul creste nivelul de cortizol – hormon care poate opri inflamarea, stresul cronic face ca sistemul imunitar sa raspunda mai greu la acesta, ceea ce duce la o inflamatie mai grava. Astfel, poate aparea o raceala.

Prin urmare, daca racesti frecvent, nu da vina doar pe temperaturile scazute, ci incearca sa elimini acel lucru care iti provoaca stres.

4. Tulburari gastrointestinale

A fost demonstrat stiintific ca stresul poate provoca tulburari gastrointestinale. Daca medicamentele nu ajuta, ar putea ajuta o vizita la un psiholog care sa te ajute sa scapi de stresul care iti cauzeaza aceste probleme.

5. Libido scazut

Persoanele care sunt expuse adesea la stres au de obicei un libido scazut. Daca acest lucru iti afecteaza relatia cu persoana iubita, o solutie ar putea fi sa mergi intr-o vacanta alaturi de aceasta.

6. Dureri de cap

Durerile de cap pot avea multe cauze, intre acestea numarandu-se si stresul. Desi aceste dureri de cap pot fi calmate cu ajutorul unor medicamente, daca nu este eliminata sursa care streseaza organismul, acestea vor reveni.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img